Det går langsomt fremad med at skaffe flere praktikpladser på erhvervsuddannelserne. Men slet ikke hurtigt nok. Det mener børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), som frygter for konsekvenserne for arbejdsmarkedet i fremtiden, hvis der ikke kommer mere fart på, skriver Ritzau.

”Arbejdsgiverne taber, fordi de ikke får den arbejdskraft, de har behov for. Og de unge taber, fordi de ikke får den uddannelse, de har brug for, for at de kan bide sig fast på arbejdsmarkedet”, siger hun.

Styrelsen for It og Læring har torsdag offentliggjort årsstatistikken for 2018 for praktikpladsområdet på erhvervsuddannelserne. Ifølge årsstatistikken blev der sidste år indgået lidt under 45.200 uddannelsesaftaler mellem elever og virksomheder, hvilket svarer til en stigning på tre procent i forhold til 2014.

Har du fået læst?

Blog: Brandbeskatning med et snuptag

En tredobling af afgifterne på engangsservice! Én ting er, at der var tale om en finanslov med hovedvægt på velfærd og klima. En anden, at man på denne måde med et snuptag brandbeskatter en branche, der er helt afhængig af at kunne bruge engangsservice, mener HORESTA adm. direktør.

Minister vil se på uhensigtsmæssige regler for etablering af handicaptoiletter

Skal virksomheder kunne kræves at etablere et handicaptoilet, selvom de hverken giver mening for virksomheden eller brugerne? DRC og HORESTA henvendte sig i april til Trafik-, Bygge- og Boligministeriet med opfordring om at overveje en ændring af en bekendtgørelse, der i dag er uhensigtsmæssigt udformet i forhold til virksomheder beliggende i blandet byggeri, skriver DRC.

Hvem får lettere adgang til udenlandsk arbejdskraft?

Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet er enige om, at der i tillæg til den gældende såkaldte positivliste udarbejdes en ny supplerende positivliste omfattende stillinger på minimum faglært niveau på områder, hvor der er mangel på arbejdskraft.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne