Det går langsomt fremad med at skaffe flere praktikpladser på erhvervsuddannelserne. Men slet ikke hurtigt nok. Det mener børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), som frygter for konsekvenserne for arbejdsmarkedet i fremtiden, hvis der ikke kommer mere fart på, skriver Ritzau.

”Arbejdsgiverne taber, fordi de ikke får den arbejdskraft, de har behov for. Og de unge taber, fordi de ikke får den uddannelse, de har brug for, for at de kan bide sig fast på arbejdsmarkedet”, siger hun.

Styrelsen for It og Læring har torsdag offentliggjort årsstatistikken for 2018 for praktikpladsområdet på erhvervsuddannelserne. Ifølge årsstatistikken blev der sidste år indgået lidt under 45.200 uddannelsesaftaler mellem elever og virksomheder, hvilket svarer til en stigning på tre procent i forhold til 2014.

Har du fået læst?

HORESTA: ”Afgiftsændring giver penge i kassen men ingen grøn effekt”

Venstre-politikerne Marlene Ambo-Rasmussen og Marie Bjerre er uforstående over for, at bæredygtigt engangsservice skal have en højere afgift end plastik. Det er nemlig konsekvensen ved regeringens tredobling af engangsserviceafgiften, da den pålægges ud fra vægt, og de klimaansvarlige produkter er tungere end det traditionelle plast.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne