Hallernes Smørrebrøds mest indbringende butik sælger for 1 mio. kr. per kvadratmeter årligt. Smørrebrødsbaren er placeret i en dobbeltstand på 25 kvadratmeter midt i Torvehallerne i det indre København, og her har minikæden på i alt fire forretninger formået at overhale detailbutikkerne indenom, ifølge medstifter og serieiværksætter Mikkel Sarbo, skriver FødevareWatch.dk.

Han sidder bl.a. som bestyrelsesmedlem i Coop og er dermed ikke ukendt udi detailbranchens kvadratmetersalg.

"Hvis du tager en dygtig detailbutik med en god, central placering i en større dansk by, vil den på minimum 600 kvadratmeter kunne omsætte i omegnen af 50 mio. kr. Det svarer til en årlig omsætning på godt 83.000 kr. for hver af butikkens kvadratmeter," siger medstifteren til FødevareWatch, der møder ham en tidlig morgen i Torvehallerne.

Laver Mikkel Sarbo sammenligningen med den gennemsnitlige restaurant i hovedstaden, bliver der brugt mellem 20-50 kvadratmeter til en omsætning på 1 mio. kr.

Sticks'n'Sushi må skrue ned for vækstblusset

Sticks'n'Sushi tager en dyb indånding efter flere års høj vækst. Den succesfulde sushi-kæde kommer ud af året med underskud og sætter de helt store ekspansionsplaner på pause. Fokus er nu på de tre kernemarkeder: Danmark, Storbritannien og Tyskland, skriver Berlingske.

Restauranter omsætter for over en kvart milliard gennem udbringningstjeneste

Takeaway-industrien vokser i Danmark. Det mærker man hos Wolt. Virksomheden kan nu offentliggøre, at der det seneste år er genereret omsætning for en kvart milliard hos de københavnske restauranter via Wolts app. Det sker kun to et halvt år efter, den finske virksomhed etablerede sig i Danmark, og i dag benytter mere end 600 danske restauranter sig af Wolts app til madudbringning.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne