Hallernes Smørrebrøds mest indbringende butik sælger for 1 mio. kr. per kvadratmeter årligt. Smørrebrødsbaren er placeret i en dobbeltstand på 25 kvadratmeter midt i Torvehallerne i det indre København, og her har minikæden på i alt fire forretninger formået at overhale detailbutikkerne indenom, ifølge medstifter og serieiværksætter Mikkel Sarbo, skriver FødevareWatch.dk.

Han sidder bl.a. som bestyrelsesmedlem i Coop og er dermed ikke ukendt udi detailbranchens kvadratmetersalg.

"Hvis du tager en dygtig detailbutik med en god, central placering i en større dansk by, vil den på minimum 600 kvadratmeter kunne omsætte i omegnen af 50 mio. kr. Det svarer til en årlig omsætning på godt 83.000 kr. for hver af butikkens kvadratmeter," siger medstifteren til FødevareWatch, der møder ham en tidlig morgen i Torvehallerne.

Laver Mikkel Sarbo sammenligningen med den gennemsnitlige restaurant i hovedstaden, bliver der brugt mellem 20-50 kvadratmeter til en omsætning på 1 mio. kr.

Kroer uden overnatning halter: - Mere stabilt når man har værelser

Har kroen ikke overnatningsmuligheder, er der større sandsynlighed for, at den har det svært. Tal fra Horesta viser, at gæster i dag søger efter kroer med værelser, når de begiver sig ud i det danske landsskab. Cheføkonom fra Horesta, Jonas Kjær, er overbevist om, at kroer uden værelser kæmper mere for deres penge.

Ny HORESTA-analyse: Denne hotelkategori har erhvervets største overskud

Fra 2016 til 2018 er resultatet før skat er faldet med 2,0 procentpoint hos det typiske hotel i Danmark, således at overskuddet ender med et plus på 3,3 pct. af omsætningen. Sådan lyder det i HORESTAs nye brancheanalyse, Hotel Market Report 2018/2019, der ser nærmere på det danske hotelerhverv.

Ny stor analyse: Lavere overskud på hotellerne i 2018

HORESTA har lanceret organisationens nye Hotel Market Report, som blandt andet viser, at det gennemsnitlige overskud på et dansk hotel, kro eller konferencecenter var i 2018 på 3,3 pct. af omsætningen. HORESTAs cheføkonom, Jonas Kjær, fortæller mere om resultaterne her.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne