Hallernes Smørrebrøds mest indbringende butik sælger for 1 mio. kr. per kvadratmeter årligt. Smørrebrødsbaren er placeret i en dobbeltstand på 25 kvadratmeter midt i Torvehallerne i det indre København, og her har minikæden på i alt fire forretninger formået at overhale detailbutikkerne indenom, ifølge medstifter og serieiværksætter Mikkel Sarbo, skriver FødevareWatch.dk.

Han sidder bl.a. som bestyrelsesmedlem i Coop og er dermed ikke ukendt udi detailbranchens kvadratmetersalg.

"Hvis du tager en dygtig detailbutik med en god, central placering i en større dansk by, vil den på minimum 600 kvadratmeter kunne omsætte i omegnen af 50 mio. kr. Det svarer til en årlig omsætning på godt 83.000 kr. for hver af butikkens kvadratmeter," siger medstifteren til FødevareWatch, der møder ham en tidlig morgen i Torvehallerne.

Laver Mikkel Sarbo sammenligningen med den gennemsnitlige restaurant i hovedstaden, bliver der brugt mellem 20-50 kvadratmeter til en omsætning på 1 mio. kr.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne