Skal ejere af fast ejendom, som benyttes til helårsboliger, have mulighed for at udleje disse til ferie- og fritidsformål i 100 dage om året fremfor de 70, som lige nu er tilladt? Det spørgsmål skal Vækstudvalget i Frederikssund Kommune snarest tage stilling til, skriver Frederiksborg Amts Avis.

”Lige nu handler det meget om, hvad folk tror, synes eller har hørt. Derfor har vi bedt om nogle flere tal på, hvor stort omfanget af udlejning er lige nu, om der er erfaringer fra andre kommuner, der har hævet grænsen, og så videre”, siger formand Ole Søbæk (K).

Allerede nu har HORESTA råbt vagt i gevær over den mulige opgradering af udlejningsmuligheder.

I et brev til borgmester John Schmidt Andersen (V) skriver organisationen, at man frygter, at »den private udlejning vil konkurrere med de lokale overnatningssteder i kommunen«, og at »de lokale overnatningsvirksomheder betaler lønninger og selskabskatter, og de vil derfor have svært ved at konkurrere med de lave priser på overnatning i private hjem«.

Asiatisk hotelkæde vil opføre luksushotel i Grønland

En malaysisk rigmand står bag planer om et 94 værelser stort luksushotel i fire etager i Grønlands hovedstad, Nuuk. Projektet om hotellet i centrum af Nuuk er netop sendt til offentlig høring. Hotellet skal ligge i den såkaldte Kolonihavnen i hjertet af den grønlandske hovedstad, skriver avisen Sermitsiaq på sin hjemmeside. Der er ikke noget om, hvornår hotellets kan åbne, fortæller Standby.dk.
Luksushotellet, der omfatter 94 værelser, restaurant, bar og lounge samt konference og mødefaciliterer samt fitness og spa, skal ligge for enden af Kolonihavnen.
Bag projektet står Berjaya Corporation Group of Companies, der ejer og driver luksushoteller rundt om i Asien og Stillehavsområdet.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne