Hos Frederiksdal Hotel har hotellet taget en række tiltag for at omstille sin drift og reducere alt fra CO2-udledning til vandforbrug og madspild, skriver BusinessInsights.dk.

”Vores kongstanke er, at vi skal passe på den natur, vi er placeret i. Derfor er vi gået os selv i sømmene for at finde ud af, hvad de største syndere er, og hvor vi virkelig kan tage et livsgreb og ændre vores klimaaftryk positivt,” siger Claus Nielsen, der er direktør på Frederiksdal Hotel. Frederiksdal Hotel er en del af hotelkæden Sinatur, der har lagt en ti-årsplan for omstillingen. For som Claus Nielsen siger, ”så sker det ikke fra den ene dag til den anden, men der skal tages en masse skridt på vejen.

I dag køber Frederiksdal Hotel næsten udelukkende ind hos danske landmænd. Gæsterne får friske råvarer og samtidig sparer hotellet på CO2-udledning fra transporten. Derfor skal man som gæst heller ikke forvente, at der bliver fløjet eksotiske frugter ind fra den anden side af jordkloden. Til gengæld betyder det, at færre tunge lastbiler skal sno sig gennem bøgeskoven ad Frederiksdalvej og ned til hotellet.

Læs hele historien her.

Luksushotel har fjernet eksotisk frugt af hensyn til klimaet: Det er et lille skridt, men vi er ikke hellige

Honningmeloner, ananas og druer forsvandt i december fra morgenbuffeten på Hotel Koldingfjord. I stedet for frugtsalaten er der nu økologiske æbler fra Fyn, som gæsterne selv kan skære ud. Ved udgangen af januar bliver kaffen økologisk, og til februar er husets rød- og hvidvin, der i dag kommer fra Californien, skiftet ud med en italiensk vin, så dråberne ikke skal transporteres tværs over kloden, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne