Den samlede forskning i sundhedseffekterne af at spise rødt og forarbejdet kød er så usikker, at den ikke kan understøtte de nuværende kostanbefalinger. Sådan lyder konklusionen i et studie af et internationalt forskerpanel, skriver Forskning.no i en artikel bragt på Videnskab.dk.

Forskerne lægger i deres studie især vægt på to ting:

  1. De videnskabelige beviser for sammenhængen mellem at spise rødt kød og sygdom er usikre eller meget usikre.
  2. Selv hvis den negative effekt er til stede, ser den ifølge forskerne under alle omstændigheder ud til at være meget lille.

Usikkerheden skyldes blandt andet, at det er principielt meget svært at finde entydige og klare svar på, hvordan en enkelt del af kosten påvirker sundheden.

Læs mere om historien her.

Har du fået læst?

Kroer uden overnatning halter: - Mere stabilt når man har værelser

Har kroen ikke overnatningsmuligheder, er der større sandsynlighed for, at den har det svært. Tal fra Horesta viser, at gæster i dag søger efter kroer med værelser, når de begiver sig ud i det danske landsskab. Cheføkonom fra Horesta, Jonas Kjær, er overbevist om, at kroer uden værelser kæmper mere for deres penge.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne