Ved indgangen af 2019 trådte en ny lov om erhvervsfremme i kraft, og med den fulgte bestemmelse om en sammenlægning af de kommunale visitorganisationer til nye fælles destinationsselskaber. Et tvangsarrangeret ægteskab, kan man kalde det, men et nødvendigt et af slagsen, hvis kommunerne i fremtiden vil være ansøgningsberettiget til at ansøge om puljemidler til turismefremme under Danmarks Erhvervsfremme. Sådan skriver Kent Lodberg, salg- og marketing manager hos Landal Greenparks Danmark, i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

Hans budskab lyder.

”For at det skal lykkes, må kommunale politikere glemme deres sognerådspolitik for en stund og vende fokus mod det, der i virkeligheden vil gøre en forskel - at se ud over egne kommunegrænser i jagten på øget turisme og i stedet danne meningsfulde, levedygtige destinationsselskaber fri for linjer, som turisterne alligevel ikke kan se”.

Afsluttende lyder det, at han tilskynder, at vi sammen tager det nødvendige ansvar for at gøde turismen bredt. At vi glemmer de kommunegrænser, der alligevel er usynlige for gæsterne, og i fællesskab udvikler på områdeplan og styrker Danmark som turistattraktion på den internationale scene.

HORESTA diskuterede erhvervets mærkesager med medlemmer af Europa-Parlamentet

En stor del af erhvervets rammevilkår afgøres ved den politik, der kommer fra Christiansborg, men indflydelsen fra Europa-Parlamentet og Bruxelles er også af afgørende betydning for hotellerne og restauranternes virke. Derfor er HORESTA en del af den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC, hvor HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen også sidder for bordenden.

Slut med gratis bæreposer

Snart er det slut med de tynde plastikposer til pizzaæskerne, og når du vil have en bærepose i butikkerne, så kommer det til at koste mindst fire kroner.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne