Ved indgangen af 2019 trådte en ny lov om erhvervsfremme i kraft, og med den fulgte bestemmelse om en sammenlægning af de kommunale visitorganisationer til nye fælles destinationsselskaber. Et tvangsarrangeret ægteskab, kan man kalde det, men et nødvendigt et af slagsen, hvis kommunerne i fremtiden vil være ansøgningsberettiget til at ansøge om puljemidler til turismefremme under Danmarks Erhvervsfremme. Sådan skriver Kent Lodberg, salg- og marketing manager hos Landal Greenparks Danmark, i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

Hans budskab lyder.

”For at det skal lykkes, må kommunale politikere glemme deres sognerådspolitik for en stund og vende fokus mod det, der i virkeligheden vil gøre en forskel - at se ud over egne kommunegrænser i jagten på øget turisme og i stedet danne meningsfulde, levedygtige destinationsselskaber fri for linjer, som turisterne alligevel ikke kan se”.

Afsluttende lyder det, at han tilskynder, at vi sammen tager det nødvendige ansvar for at gøde turismen bredt. At vi glemmer de kommunegrænser, der alligevel er usynlige for gæsterne, og i fællesskab udvikler på områdeplan og styrker Danmark som turistattraktion på den internationale scene.

Kinesiske kokke var tema i P1 Debat

HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, var med i panelet, da DR P1 Debat tirsdag tog problemet med udnyttelse af kinesiske kokke på det danske arbejdsmarked op.

Fastfoodbranchen raser over afgiftstredobling

Det kan komme til at koste på den grønne omstilling, at regeringen fra 1. januar skyder afgiften på engangsservice i vejret, lyder det nu fra fastfoodbranchen. Især, når afgiften ikke differentierer mellem forskellige produkter af engangsservice, skriver Børsen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne