”Kære Simon Kollerup (S). Tillykke med din nye stilling som erhvervsminister for forretningen Danmark. Du er vel interesseret i at sætte dit aftryk med forbedrede arbejdsvilkår for restaurationsbranchen?”Sådan  indleder Peter Jantzen Adelgade et debatindlæg i Sjællandske.

Han fremhæver, at mange af vore nabolande er overgået til differentieret moms, bl.a. Sverige, Finland, Holland samt Polen, og det har de gjort, fordi det var en god og bæredygtig idé. HORESTA har kæmpet i årevis med skiftende regeringer for forbedrede vilkår for restaurationsbranchen, skriver forfatteren.

Han mener derfor, at politikerne burde indføre en momsnedsættelse til f.eks. syv procent på regningen for maden, som er løntung, og f.eks. 20 procent på alkohol, som bare serveres, så branchen kan skabe flere arbejdspladser.

Har du fået læst?

HORESTA diskuterede erhvervets mærkesager med medlemmer af Europa-Parlamentet

En stor del af erhvervets rammevilkår afgøres ved den politik, der kommer fra Christiansborg, men indflydelsen fra Europa-Parlamentet og Bruxelles er også af afgørende betydning for hotellerne og restauranternes virke. Derfor er HORESTA en del af den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC, hvor HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen også sidder for bordenden.

Slut med gratis bæreposer

Snart er det slut med de tynde plastikposer til pizzaæskerne, og når du vil have en bærepose i butikkerne, så kommer det til at koste mindst fire kroner.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne