”Kære Simon Kollerup (S). Tillykke med din nye stilling som erhvervsminister for forretningen Danmark. Du er vel interesseret i at sætte dit aftryk med forbedrede arbejdsvilkår for restaurationsbranchen?”Sådan  indleder Peter Jantzen Adelgade et debatindlæg i Sjællandske.

Han fremhæver, at mange af vore nabolande er overgået til differentieret moms, bl.a. Sverige, Finland, Holland samt Polen, og det har de gjort, fordi det var en god og bæredygtig idé. HORESTA har kæmpet i årevis med skiftende regeringer for forbedrede vilkår for restaurationsbranchen, skriver forfatteren.

Han mener derfor, at politikerne burde indføre en momsnedsættelse til f.eks. syv procent på regningen for maden, som er løntung, og f.eks. 20 procent på alkohol, som bare serveres, så branchen kan skabe flere arbejdspladser.

Har du fået læst?

Kinesiske kokke var tema i P1 Debat

HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, var med i panelet, da DR P1 Debat tirsdag tog problemet med udnyttelse af kinesiske kokke på det danske arbejdsmarked op.

Svensk musik-restaurant har indtaget København

Nu er der åbnet en helt særlig svensk restaurant midt i København ved navn Perssons Mat & Musik, skriver MigOgKbh.dk.
Svenskeren bag hedder Peter Persson og er tidligere musical performer.

Fastfoodbranchen raser over afgiftstredobling

Det kan komme til at koste på den grønne omstilling, at regeringen fra 1. januar skyder afgiften på engangsservice i vejret, lyder det nu fra fastfoodbranchen. Især, når afgiften ikke differentierer mellem forskellige produkter af engangsservice, skriver Børsen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne