Viborg Byråd godkendte onsdag den 9. oktober forslag til resultatkontrakt med VisitAarhus og dermed også grundlaget for Viborg Kommunes indtræden i turismesamarbejdet VisitAarhus. Fra årsskiftet bliver Viborg Kommunes hidtidige turismeindsats en del VisitAarhus' fælles markedsføring og udvikling af Aarhus-regionen som én samlet destination - en destination, som er en god blanding af bylivets glæder, fantastiske outdoor-muligheder og attraktive konferencefaciliteter.

Borgmester Ulrik Wilbek forventer, at det nye samarbejde vil bidrage til udvikling af Viborg Kommunes turistmæssige potentiale, og han siger i forlængelse af byrådets beslutning:

”Den nye aftale skal bidrage til økonomisk vækst i Viborg Kommune. Når vi bruger skattekroner på turismefremme, er det selvfølgelig for at få flere gæster, der bruger penge på oplevelser, overnatninger, mad og shopping på Viborg-egnen. VisitAarhus vil arbejde for at trække flere turister til Viborg Kommune, og så er det op til vores lokale turismeaktører at sikre, at gæsterne bliver her længst muligt og besøger så mange steder i kommunen som muligt”.

Direktør i VisitAarhus, Pia Lange Christensen, er enig i, at samarbejde er en stor styrke:

”Ved at samle turismekræfterne får vi mere ud af investeringerne i turisme. Vi ser derfor meget frem til at byde Viborg Kommune og de mange dygtige turismeaktører på egnen velkommen i fællesskabet. Viborg har mange gode overnatningssteder og oplevelser at tilbyde turisterne - bl.a. Domkirkekvarteret, De fem Halder, stærke events og mange gode attraktioner som f.eks. Mønsted Kalkgruber, Verdenskortet og Energimuseet”.

Aftalen mellem VisitAarhus og Viborg Kommune løber i perioden 2020-2022.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne