Som resultat af en lov, der trådte i kraft i foråret, kan hver enkelt kommune nu beslutte, hvorvidt det skal være lovligt at hæve grænsen for, hvor mange dage om året ejere af helårshuse kan udleje deres ejendomme til ferie- og turismeformål om året. I dag er grænsen 70 dage, men den nye lov giver hver kommune mulighed for at hæve grænsen til 100 dage, skriver Frederiksborg Amts Avis.

På det seneste møde i by-, plan- og miljøudvalget var sagen derfor på dagsordenen, og forvaltningen i Center for By, Land og Vand indstillede, at bevare grænsen på 70 dage. HORESTA har i forbindelse med sagen henvendt sig til borgmester Benedikte Kiær (K), og advaret om konsekvenserne ved at hæve grænsen til 100 dage.

På mødet i by-, plan- og miljøudvalget var udvalgsformand Christian Holm Donatzky (R) ene om at foreslå 100 dages lovlig udlejning. Alle andre medlemmer stemte for at bevare grænsen på 70 dage. Sagen skal endeligt afgøres i Byrådet hvor udvalget ikke forventes at blive væsentligt anderledes.

Mindre danske byer ser store Airbnb-stigninger til jul

Airbnb har netop offentliggjort sin årlige liste over de mest trendende destinationer for danskerne i juletiden. Top 10-listen indeholder destinationer, som sammenlignet med sidste år har oplevet den største vækst i danskernes bookinger via Airbnb for perioden omkring jul og nytår, skriver Standby.dk.

Kinesiske kokke var tema i P1 Debat

HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, var med i panelet, da DR P1 Debat tirsdag tog problemet med udnyttelse af kinesiske kokke på det danske arbejdsmarked op.

Fastfoodbranchen raser over afgiftstredobling

Det kan komme til at koste på den grønne omstilling, at regeringen fra 1. januar skyder afgiften på engangsservice i vejret, lyder det nu fra fastfoodbranchen. Især, når afgiften ikke differentierer mellem forskellige produkter af engangsservice, skriver Børsen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne