Som resultat af en lov, der trådte i kraft i foråret, kan hver enkelt kommune nu beslutte, hvorvidt det skal være lovligt at hæve grænsen for, hvor mange dage om året ejere af helårshuse kan udleje deres ejendomme til ferie- og turismeformål om året. I dag er grænsen 70 dage, men den nye lov giver hver kommune mulighed for at hæve grænsen til 100 dage, skriver Frederiksborg Amts Avis.

På det seneste møde i by-, plan- og miljøudvalget var sagen derfor på dagsordenen, og forvaltningen i Center for By, Land og Vand indstillede, at bevare grænsen på 70 dage. HORESTA har i forbindelse med sagen henvendt sig til borgmester Benedikte Kiær (K), og advaret om konsekvenserne ved at hæve grænsen til 100 dage.

På mødet i by-, plan- og miljøudvalget var udvalgsformand Christian Holm Donatzky (R) ene om at foreslå 100 dages lovlig udlejning. Alle andre medlemmer stemte for at bevare grænsen på 70 dage. Sagen skal endeligt afgøres i Byrådet hvor udvalget ikke forventes at blive væsentligt anderledes.

Fortsat stigning i Airbnb-udlejningen

AirBnb har gjort det almindeligt at udleje boliger til turister og med en lovændring pr. 1. maj sidste år, blev der sat nye og ganske lempelige regler for det, også skattemæssigt. Det skabte en del bekymring for, om udlejningen skulle gå helt grassat, med det til følge af at almindelige boliger i praksis blev konverteret til ferieboliger, skriver Min-Andelsbolig.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne