Julen er hjerternes fest - og traditionen tro står der flæskesteg, frikadeller og fiskefileter på bordet, når vi samles til julefrokost. Men der bliver bestilt flere og flere kødfri alternativer som linsepostej og rødbede-carpaccio hos de danske cateringfirmaer, skriver DR.dk.

”I 2019 udgør vegetarjulefrokosterne cirka fem procent af de samlede ordrer indtil videre”, oplyser Kristina Steenfeldt Petersen, der er marketingchef hos Jespers Torvekøkken i Søborg.

Til sammenligning fyldte vegetarmenuerne omkring to procent af deres ordrebog i 2017 og tre procent sidste år.

Til nytår, som er mindre traditionsbundet i forhold til valg af menu, har Meyers Køkken til gengæld oplevet flere år med fordoblinger i salget af vegetariske løsninger. I år regner man med, at hver tiende bestilling er kødfri.

VisitHerning: ”Kan turisme, vækst og bæredygtighed gå hånd i hånd?”

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har netop igangsat processen med at udarbejde en ny turismepolitisk strategi med fokus på, at den fortsatte vækst i turismen skal ske på en bæredygtig måde, skriver Herning Folkeblad. Strategien forventes at kunne offentliggøres primo 2021. Ambitionen er, at Danmark skal være en af verdens mest bæredygtige turistdestinationer.

Hotel-to-go: Abonnér på hotelydelser i hjemmet

På baggrund af feedback fra hotelgæster lancerer Nordic Choice Hotel i Stockholm en abonnementsordning, så gæster der er medlem af hotellets klub, kan opleve hotel-fornemmelsen hjemme, selv om de for længst er tjekket ud. Det sker til et udvalgt område – Kungsholmen i Stockholm – tæt ved hotellet, skriver Turisme.nu.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne