Julen er hjerternes fest - og traditionen tro står der flæskesteg, frikadeller og fiskefileter på bordet, når vi samles til julefrokost. Men der bliver bestilt flere og flere kødfri alternativer som linsepostej og rødbede-carpaccio hos de danske cateringfirmaer, skriver DR.dk.

”I 2019 udgør vegetarjulefrokosterne cirka fem procent af de samlede ordrer indtil videre”, oplyser Kristina Steenfeldt Petersen, der er marketingchef hos Jespers Torvekøkken i Søborg.

Til sammenligning fyldte vegetarmenuerne omkring to procent af deres ordrebog i 2017 og tre procent sidste år.

Til nytår, som er mindre traditionsbundet i forhold til valg af menu, har Meyers Køkken til gengæld oplevet flere år med fordoblinger i salget af vegetariske løsninger. I år regner man med, at hver tiende bestilling er kødfri.

Bæredygtighedsvideo: Sådan blev burgerkæde klimapositiv

På HORESTA Årsdag var seks af hotel- og restauranterhvervets grønne frontløbere udvalgt til at fortælle, hvad de er særligt stolte af at være lykkedes med, hvad angår bæredygtighed. Her kan du se videoen med Max Burgers.

Trend: Umage partnerskaber med fødevarer

Yay Bouquet specialiserer sig i at skabe unikke og spiselige buketter. Buketter der er lavet af for eksempel kød, fisk og skaldyr, chokolade, frisk frugt og meget mere. Yay Bouquet tilbyder et bredt sortiment af de spiselige buketter indenfor kategorier som fruits & flowers, smoked sausages, sweet tooth, og der er sågar en burgerbuket, som kan skræddersys til en kundes præferencer.

Husk skatten hvis I giver gavekort i julegave

Mange virksomheder vælger at give medarbejderne en gave i anledning af julen. Her er gavekort blandt favoritterne, når de ansatte pakker ud. Som arbejdsgiver skal man dog huske, at der skal betales skat, når valget falder på gavekortene.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne