For de danske fans er der udsigt til en historisk fest. Allerede da de første billetter til fodboldkampene i Parken under EM 2020 blev sat til salg, blev billetterne ”overvejende købt af danske tilskuere”, lyder det fra arrangøren bag de fire kampe i København, ifølge Jyllands-Posten.

På ét punkt ville det dog have været bedre, hvis et andet hold havde nappet Danmarks plads. Den danske EM-deltagelse vil få den turismeøkonomiske omsætning til at falde med 150 mio. kr., viser en beregning fra Wonderful Copenhagen.

Uden Danmark som EM-deltager ville kampene i København have genereret 402 mio. kr. i turismeomsætning, ifølge Wonderful Copenhagens estimat. Med udsigt til to danske hjemmekampe under EM 2020 vil det tal falde til 252 mio. kr. og kan blive endnu lavere, hvis Danmark bliver tildelt hjemmebanen i den sidste gruppekamp mod Rusland.

Wonderful Copenhagen oplyser, at beregningerne ikke tager højde for de turister, som tager til København under EM uden at gå på stadion.

Turismens Vækstråd: Bæredygtig turisme sker i fællesskab

Regeringen har høje ambitioner for den grønne omstilling i Danmark. I 2030 skal vi have nedbragt CO2-udledningen med 70 pct. Men hvordan får vi sikret en bæredygtig turismedagsorden, således at det bliver en fordel og ikke bliver en økonomisk byrde for det danske turisme- og oplevelseserhverv at bidrage til den grønne omstilling?

Wonderful Copenhagen: ”Sådan tackler vi masseturismen i København”

Sidste år var et travlt år for hovedstadens turisme. København er mere populær end nogensinde. For danskere, som besøger København i sommerperioden, og som udgør tæt på halvdelen af alle besøgende. Og for de mange udenlandske gæster, der kommer fra hele verden, fordi de har hørt om København og den danske historie, om vores livsstil og livskvalitet, som de gerne vil opleve tæt på. Det skriver Wonderful Copenhagen i Politiken.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne