Fremtidens turisme skal bygge bro mellem autentiske oplevelser til turisterne og en lokalbefolkning, som finder det attraktivt at tage imod dem. Forudsætningen for at få bygge denne bro er, at turismens gentænkes.

Det skriver formanden for Kommunernes Landsforenings Kultur-, Erhverv- og Planudvalg, Leon Sebbelin.

”Turisterne vil gerne have autentiske oplevelser og få en fornemmelse af hvordan lokalbefolkningen lever. Det kan de kun få, hvis lokale borgere og erhvervsdrivende er med til at modtage gæsterne”, skriver han.

"Turismen kan skabe både vækst og arbejdspladser lokalt og kan også være løftestang for investeringer i kulturinstitutioner, naturområder eller andet som øger lokalområdets attraktivitet, og som derfor også i høj grad kommer lokale borgere til gavn. De overvejelser skal vi også rundt omkring, når vi udvikler vores destinationer, og så skal vi søge partnerskaber lokalt, så vi både får et stærkt produkt og giver noget tilbage til de folk der bor og lever i området til hverdag", skriver Udvalgsformanden.

Helsingør truer med turismeexit

Et enigt kultur- og turismeudvalg i Helsingør, der repræsenterer et massivt flertal i byrådet, står bag en anbefaling om, at Helsingør Kommune bliver en del af turismesamarbejdet i Wonderful Copenhagen (WoCo), og borgmester Benedikte Kiær (K) skal anbefale de øvrige ejere af VisitNordsjælland i form af kommunerne Halsnæs, Fredensborg, Gribskov og Hillerød, at man i fællesskab lægger sig under WoCo's paraply, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Asiatisk hotelkæde vil opføre luksushotel i Grønland

En malaysisk rigmand står bag planer om et 94 værelser stort luksushotel i fire etager i Grønlands hovedstad, Nuuk. Projektet om hotellet i centrum af Nuuk er netop sendt til offentlig høring. Hotellet skal ligge i den såkaldte Kolonihavnen i hjertet af den grønlandske hovedstad, skriver avisen Sermitsiaq på sin hjemmeside. Der er ikke noget om, hvornår hotellets kan åbne, fortæller Standby.dk.
Luksushotellet, der omfatter 94 værelser, restaurant, bar og lounge samt konference og mødefaciliterer samt fitness og spa, skal ligge for enden af Kolonihavnen.
Bag projektet står Berjaya Corporation Group of Companies, der ejer og driver luksushoteller rundt om i Asien og Stillehavsområdet.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne