Den amerikanske boligportal Airbnb vil forbyde ”festhuse” efter et skyderi i en udlejningsbolig i Californien torsdag. Skyderiet kostede fem mennesker livet og fandt sted i forbindelse med en halloweenfest.

Det oplyser Airbnb i et tweet lørdag, skriver Finans.dk.

”Fra og med i dag forbyder vi ”party houses” (festhuse, red.), og vi fordobler vores bestræbelser på at bekæmpe uautoriserede fester og slippe af med værter og gæster, som opfører sig voldeligt. Herunder adfærd, som fører til de forfærdelige begivenheder, vi så i Orinda”, skriver Brian Chesky, der er administrerende direktør for Airbnb.

Lejeren af ejendommen fortalte udlejeren, at hendes familie trængte til at komme væk fra røgen fra de mange naturbrande, som hærger dele af Californien i disse uger. Men i stedet blev der torsdag arrangeret en udklædningsfest i anledning af halloween med deltagelse af over 100 gæster.

Har du fået læst?

Airbnb er kommet under fornyet pres på begge sider af Atlanten

I Canada har bystyret i Toronto efter næsten to års vundet rettens ord for at de vedtagne stramninger af regler for privat korttidsudlejning af helårsbolig er lovlige. De nye regler fastsætter at udlejer skal registrere boligen, hvor værelser udlejes, at udlejer skal være bosiddende i boligen, hvor private værelser udlejes, samt at der ikke må udlejes flere end tre værelser ad gangen. Det skriver The Guardian.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne