I Canada har bystyret i Toronto efter næsten to års vundet rettens ord for at de vedtagne stramninger af regler for privat korttidsudlejning af helårsbolig er lovlige. De nye regler fastsætter at udlejer skal registrere boligen, hvor værelser udlejes, at udlejer skal være bosiddende i boligen, hvor private værelser udlejes, samt at der ikke må udlejes flere end tre værelser ad gangen. Det skriver The Guardian.

Stramningerne er et resultat af akut boligmangel i Toronto, hvor ledighedsprocenten for lejligheder har været helt nede på 1,1 pct., et stykke under de anbefalede 3 pct. Torontos bystyre forventer, at stramningerne vil resultere i en stigning på det private lejeboligmarked på 5.000 boliger.

I Paris bliver udlejningsplatforme for korttidsudlejning af private helårsboliger beskyldt for at skabe mangel på lejeboliger, stigende priser og skubbe middelklassen ud af centrum. Tirsdag d.19. november udtrykte borgmester Anne Hidalgo, at hun var klar til drastisk regulering af privatudlejningen og sågar klar til at forbyde AirBNB i visse områder af byen.

Anne Hidalgo har allerede begrænset udlejningsdage for korttidsudlejninger til 120 dage om året samt tvungen registrering ved de kommunale myndigheder. Hun har ydermere lovet at bringe spørgsmål om korttidsudlejningernes fremtid i Paris op til en folkeafstemning efter næste valgperiode.

Læs hele historien her.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne