Landets studerende slutter sig nu til det kor, som er stærkt kritisk over for den sidste del af den pakke, der skal regulere Airbnb og andre udlejningsportaler.  Der blev sidste år indgået en bred politisk aftale om, at Airbnb-udlejere højst må leje deres bolig ud i 70 dage om året, men i lovforslaget, som Folketinget førstebehandlede tirsdag, er enkeltværelser undtaget, skriver Politiken.

”Vi er meget skuffede over, at enkeltværelser er undtaget fra loftet på 70 dage. Det gør det mere attraktivt at udleje sit værelse i korte perioder gennem Airbnb og lignende portaler i stedet for leje sit værelse ud i længere tid til for eksempel en studerende”, siger formand Johan Hedegaard Jørgensen, Danske Studerendes Fællesråd, der oplyser, at et værelse typisk koster 4.000-5.000 kr. om måneden.

Det trækker tænder ud på Airbnb-loven, lød kritikken tidligere på ugen fra Lejernes Landsorganisation (LLO), de private udlejere og HORESTA, der i et fælles opråb til politikerne kaldte loven et knæfald for Airbnb og loftet illusorisk.

Læs hele historien her.

Mindre danske byer ser store Airbnb-stigninger til jul

Airbnb har netop offentliggjort sin årlige liste over de mest trendende destinationer for danskerne i juletiden. Top 10-listen indeholder destinationer, som sammenlignet med sidste år har oplevet den største vækst i danskernes bookinger via Airbnb for perioden omkring jul og nytår, skriver Standby.dk.

Kinesiske kokke var tema i P1 Debat

HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, var med i panelet, da DR P1 Debat tirsdag tog problemet med udnyttelse af kinesiske kokke på det danske arbejdsmarked op.

Fastfoodbranchen raser over afgiftstredobling

Det kan komme til at koste på den grønne omstilling, at regeringen fra 1. januar skyder afgiften på engangsservice i vejret, lyder det nu fra fastfoodbranchen. Især, når afgiften ikke differentierer mellem forskellige produkter af engangsservice, skriver Børsen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne