Byernes primære rolle for kyst- og naturturister er at danne ramme om hyggeligt samvær. Det viser en ny analyse, der har undersøgt gæsternes bevægelsesmønstre i 19 byer i kyst- og naturturismen i Danmark.

Knap 30 pct. af analysens respondenter svarer top-of-mind, at de tager til byerne for at hygge sig med venner og familie. 35 pct. bruger mest tid på at opleve stemningen og atmosfæren, mens 30 pct. bruger mest tid på restaurant- og cafébesøg. Generelt viser analysen, at gæsterne gerne bruger tid på muligheder og aktiviteter, som byerne tilbyder under deres besøg i byen.

”Gæsterne besøger ofte byerne med få eller ingen konkrete planer for, hvad de vil lave – udover enkelte planlagte aktiviteter eller seværdighedsbesøg tager de oplevelserne, ”som de kommer”. Samtidig foretager de ikke meget research forud for besøget, da mange kender byerne i forvejen. Gæsterne er derfor meget påvirkelige og åbne over for nye oplevelser, aktiviteter og købsmuligheder. Det er et potentiale, som byerne kan udnytte endnu mere. Gæsterne vil gerne bruge penge, men der skal være noget at bruge penge på, og endnu vigtigere skal tilbuddene være synlige, så gæsterne kan finde dem, når de opholder sig i byen,” siger Jacob R. Kirkegaard Larsen, destinationsudviklingschef i Dansk Kyst- og Naturturisme.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Sidste chance: Seminar giver unik indsigt i hotelerhvervet

Hvordan klarer de forskellige segmenter af det danske hotelerhverv sig egentligt? HORESTA giver på torsdag svaret, når konklusionerne fra organisationens nye Hotel Market Report præsenteres i DGI Byen. Du kan stadig nå at tilmelde dig.

Er rødt kød usundt? Nyt studie udfordrer kostrådene

Den samlede forskning i sundhedseffekterne af at spise rødt og forarbejdet kød er så usikker, at den ikke kan understøtte de nuværende kostanbefalinger. Sådan lyder konklusionen i et studie af et internationalt forskerpanel, skriver Forskning.no i en artikel bragt på Videnskab.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne