New York er gået til kamp mod kontantfrie restauranter, da bystyret mener, at det har en diskriminerende effekt i forhold til dem, der ikke har nem adgang til hæveautomater, skriver Skift.com.

Byrådsmedlem i New York Ritchie Torres er endda gået så langt at kalde forretningmodellen racistisk og diskriminerende i forhold til lavindkomst familier.

I dag er der kun én stat, som har forbudt kontantfrie virksomheder, og det er Massachusetts. Her stammer forbuddet fra 1978.

Restauranterne argumenterer for, at kontantfri drift er mere sikkert for medarbejderne og mere effektivt for virksomhederne.

Leo Kremer er en af idémændene bag kæden Dos Toros Taqueria, der ikke modtager kontanter. Han siger:

”Vi betaler vores skat af al den indtægt, som vi modtager, men det er helt sikkert ikke tilfældet hos alle virksomheder – og særligt ikke hos dem, der udelukkende modtager kontanter”.

Læs hele historien her.

HORESTA til Folkemødet: Her er debatterne

Folkemødet er Danmarks politiske festival, og HORESTA tager denne uge organisationens mærkesager med til Allinge for at sætte fokus på erhvervets rammevilkår og potentiale. I en række debatter vil repræsentanter fra HORESTA blandt andet debattere skatteforhold, kvinder i kokkefaget, taxikørsel, vilkårene for danske attraktioner og meget mere.

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne