Veggieburgere, veganske cafekoncepter og vegetarmenuer stormer frem i byen, og man kunne få den tanke, at hele byen er i gang med en grøn omstilling. Sådan er det bare ikke. Byens bøfhuse og restauranter med kød har det generelt godt, viser en rundringning, som Politiken har lavet. Faktisk går det så godt, at flere udvider, og nye endda kommer til.

En af de nyere kødrestauranter i byen er Flammen. Inden for de seneste år er to restauranter åbnet tæt på Rådhuspladsen, en filial er åbnet i Glostrup tidligere på måneden, og de har lige udvidet i Hamborg. Og alle restauranter kører godt, fortæller administrerende direktør hos Restaurant Flammen, Christian Legarth Lund.

”Ændringen i tidsånden har ikke haft nogen økonomisk konsekvens for os. Vi har et bredt publikum, og mange af vores gæster er meget 'hr. og fru Danmark', som stadig har kød som en vigtig del af deres tallerken. Selvfølgelig er vi især kendt for vores store kødbuffet, men 75 procent af retterne på buffeten er noget, man kan spise som vegetar, og vi tester også flere grønne vegetariske tiltag. Derfor har vi en god mulighed for at tilgodese alles præferencer”, siger Christian Legarth Lund.

Tredjedelsregel: Sælger I til detail eller andre virksomheder?

Sælger din virksomhed smørrebrød til videresalg hos en købmand, leverer et køkken for eksempel lasagne til detailvirksomheder eller fast frokostordning til en virksomhed? Så risikerer I at blive omfattet af den såkaldte ’tredjedelsregel’, hvilket påkræver, at jeres videresalg bliver registreret hos Fødevarestyrelsen.

500 parkeringspladser på vej til erhvervslivet i København

Teknik- og Miljøforvaltningen er derfor gået i gang med at etablere de første af i alt 500 p-pladser, som er reserveret til biler med gule nummerplader. Hvis man parkerer på pladserne med en almindelig hvid nummerplade eller en såkaldt papegøjeplade, risikerer man en p-afgift. Erhvervsparkeringspladserne kommer til at ligge over hele byen, men de fleste bliver placeret i centrum af København. 300 af pladserne ligger inden for betalingszonen, og bilisterne skal betale som normalt på pladserne.

Restauranterhvervets jagt efter de næste 15 mia. kr.

Restauranterhvervet har haft en gedigen omsætningsvækst på 11 mia. kr. over fem år til 45 mia. kr. sidste år. Og der er udsigt til fortsat fremgang i branchen, hvis det står til den seneste prognose fra Retail Institute Scandinavia, der dækker de kommende 10 år frem til 2029.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne