I år får Københavns Havn 980.000 krydstogtgæster på 350 skibsanløb. Til sammenligning havde krydstogtskibene i havnen sidste år 875.000 passagerer, skriver Standby.dk.

”Cirka 90 procent af krydstogtpassagererne går i land i København. Halvdelen tager som tommelfingerregel på ture de har købt ombord, mens den anden halvdel selv finder løsninger. Det kan være at købe billet til hop on-hop off sightseeing-busserne,” siger ansvarlig for færge- og krydstogtaktiviteter i Københavns Havn, Arnt Møller Pedersen, til STANDBY.dk.

Københavns Havn har typisk plads til syv krydstogtskibe. Når der er helt fyldt ligger der et skib ved Nordre Toldbod, to store ved Langelinie, tre ved den såkaldte Oceankaj, mens der kan være et i Frihavnen.

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Pensionisternes feriebudget vokser

De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.
Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne