København er en aktiv by med et stigende antal besøgende og borgere, der bosætter sig i byen. Det betyder også et rigt og aktivt by-og natteliv med mange mennesker i gaderne dag og nat.

Fra den 15. marts til den 8. juni udfører Københavns Kommune et forsøg med Natteværteri Indre bys gader.

Natteværterne er på gaden fredag og lørdag nat for at skabe dialog og fællesskab blandt de borgere og aktører, der er i byen om natten. Formålet er at nedbringe gener og støj fra det aktive natteliv i København og bidrage til en by i balance.

Forsøget er inspireret af internationale erfaringer, og skal give viden om, hvad der kan skabe en bedre fælles kultur i nattens København.

Hvad kan en nattevært?

Natteværterne finder man i gaderne mellem barer og restauranter. De går sammen to og to og har fokus på, at skabe dialog og plads til alle i gaderne i Indre by.

  • Natteværterne er aktive i tidsrummet kl. 22-06
  • Natteværter kan man først og fremmest tale med om ”det gode natteliv”!
  • De kan hjælpe med at henvise til offentlige toiletter og transport, til skraldespande og andet lignende man kan have brug for at vide, når man går ud i København om natten.
  • Natteværterne er trænet i gadeplansarbejde, men har ikke beføjelser som Politiet.
  • Natteværterne er trænet i førstehjælp, men træder ikke i stedet for vores dygtige beredskab.
  • Har du spørgsmål kan du kontakte natteværterne via mail: hz2h@kk.dk

Man skal stadig ringe 112, hvis man er vidne til en ulykke eller ulovligheder.

Har du fået læst?

Kæde er først med ny teknologi

I går kunne beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Cecilia Lonning-Skovgaard klippe snoren til McDonald’s-restaurant nummer 89 i Danmark. Og den er speciel af flere grunde. Restauranten har fået hjemme med udsigt over Rådhuspladsen i Industriens Hus, og det er blot et stenkast fra, hvor McDonald’s for snart 40 år siden åbnede sin første restaurant i Danmark.

Hotelmarkedet boomer med mange nye værelser

De danske hoteller var vidner til en overnatningsvækst på over 20 pct. i perioden mellem 2012 og 2016. Til gengæld ændrede den samlede hotelkapacitet sig ikke nævneværdigt. Det sker der dog noget ved de kommende år.

Ishockey og sommervejr gav hotelrekord i maj

Majsolen skinnede historisk mange timer i det danske sommerland, og det var med til at sikre de danske hoteller et rekordhøjt antal overnatninger for denne måned. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at hotellerne havde 4,2 pct. flere overnatninger sammenlignet med samme måned året før.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne