Regeringen har fremsat et forslag, som giver blandt andre hoteller og restauranter mulighed for at sige nej til kontanter. Mange tak for det. Det er længe ventet, skriver HORESTAs politiske direktør i et debatindlæg i Jyllands-Posten. Kravet om, at alle forretninger skal tage imod kontanter, er håbløst forældet, i en tid hvor langt de fleste betaler med kreditkort, Mobilepay etc., fortsætter hun.

”I HORESTA har vi gennem flere år kæmpet for at få ændret loven for at give virksomhederne valgfrihed. For nogle hoteller og restauranter er det både tungt, dyrt og besværligt at leve op til kravet om at kunne modtage kontanter. For andre er det et spørgsmål om sikkerhedsmæssige hensyn til medarbejderne og andre gæster, da kontanter medfører risiko for røveri”, skriver hun.

Hun uddyber, at HORESTA forventer, at det vil være et begrænset antal hoteller og restauranter, som vil benytte sig af muligheden for at blive kontantfri – og det vil på ingen måde afskære personer uden kreditkort fra at bo på hotel eller spise på en restaurant. Hun mener dog, at det skal være op til virksomhederne selv at vælge.

Har du fået læst?

Forskerhold har skabt en printer, der kan tage nordisk mad til et nyt niveau

Danmark er for længst blevet anerkendt for sine fine råvarer, sit økologiske snit, sin høje fødevaresikkerhed og sit nordiske køkken i verdensklasse. Teknologisk set har vi derimod ikke skabt det store på den internationale madscene, men det er et dansk forskerhold nu i færd med at lave godt og grundigt om på, skriver Finans.dk.

Restauratør er uforstående over politianmeldelse om menneskehandel

Det er kommet frem, at kinesiske kokke i Danmark arbejder til meget lave lønninger, hvilket er i strid med udlændingeloven. En af de restauranter, som i den forbindelse skulle være politianmeldt, er Big World - en kinesisk restaurant med afdelinger i Varde og i Grindsted, skriver Jydske Vestkysten.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne