Regeringen har fremsat et forslag, som giver blandt andre hoteller og restauranter mulighed for at sige nej til kontanter. Mange tak for det. Det er længe ventet, skriver HORESTAs politiske direktør i et debatindlæg i Jyllands-Posten. Kravet om, at alle forretninger skal tage imod kontanter, er håbløst forældet, i en tid hvor langt de fleste betaler med kreditkort, Mobilepay etc., fortsætter hun.

”I HORESTA har vi gennem flere år kæmpet for at få ændret loven for at give virksomhederne valgfrihed. For nogle hoteller og restauranter er det både tungt, dyrt og besværligt at leve op til kravet om at kunne modtage kontanter. For andre er det et spørgsmål om sikkerhedsmæssige hensyn til medarbejderne og andre gæster, da kontanter medfører risiko for røveri”, skriver hun.

Hun uddyber, at HORESTA forventer, at det vil være et begrænset antal hoteller og restauranter, som vil benytte sig af muligheden for at blive kontantfri – og det vil på ingen måde afskære personer uden kreditkort fra at bo på hotel eller spise på en restaurant. Hun mener dog, at det skal være op til virksomhederne selv at vælge.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Har du fået læst?

Nyt mærke: Skal I certificere jeres bæredygtige restaurant?

Bæredygtighed er på alles læber, men for forbrugerne er det svært at finde ud af, hvilke virksomheder hvor det bliver ved snakken. Derfor har HORESTA taget initiativ til ordningen Green Restaurant, som er en certificering af bæredygtige restauranter.

HOTREC: ”Klimalovgivning vil ændre måden, hvorpå vi driver virksomhed”

Klimadagsordenen ruller verden over, og den har også indtaget EU. Her har man lavet klare målsætninger for, hvor meget CO2-udledningen skal nedbringes. Formand for den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation HOTREC, og formand for HORESTA, Jens Zimmer Christensen siger, at turisme- og oplevelseserhvervet må forvente ny lovgivning, som EU vil indføre for at indfri ambitionerne.

Hip nazibunker forvandles til luksushotel

Bunkeren på Feldstraße i bydelen St. Pauli i Hamborg blev opført af nazisterne under 2. verdenskrig for at beskytte folk mod luftangreb. Den solide bygning har siden fået lov til at blive stående og er i dag fredet. Allerede i årene efter krigen bosatte flere virksomheder inden for mediebranchen sig i bunkeren. Siden er der både kommet koncertsteder, teatre og natklubber.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne