Regeringen har fremsat et forslag, som giver blandt andre hoteller og restauranter mulighed for at sige nej til kontanter. Mange tak for det. Det er længe ventet, skriver HORESTAs politiske direktør i et debatindlæg i Jyllands-Posten. Kravet om, at alle forretninger skal tage imod kontanter, er håbløst forældet, i en tid hvor langt de fleste betaler med kreditkort, Mobilepay etc., fortsætter hun.

”I HORESTA har vi gennem flere år kæmpet for at få ændret loven for at give virksomhederne valgfrihed. For nogle hoteller og restauranter er det både tungt, dyrt og besværligt at leve op til kravet om at kunne modtage kontanter. For andre er det et spørgsmål om sikkerhedsmæssige hensyn til medarbejderne og andre gæster, da kontanter medfører risiko for røveri”, skriver hun.

Hun uddyber, at HORESTA forventer, at det vil være et begrænset antal hoteller og restauranter, som vil benytte sig af muligheden for at blive kontantfri – og det vil på ingen måde afskære personer uden kreditkort fra at bo på hotel eller spise på en restaurant. Hun mener dog, at det skal være op til virksomhederne selv at vælge.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne