Det er en rigtig god nyhed for dansk turisme, at regeringen og Dansk Folkeparti har lavet en aftale, hvor mere end 100 milliarder kroner afsættes til forbedringer af motorveje og anden infrastruktur på tværs af Danmark.

Det skriver HORESTAs chef for turisme & oplevelsesøkonomi, Annette Hyldebrandt, i et debatindlæg, der er bragt i Århus Stiftstidende.

”Mens intentionen har været at løsne knudepunkter med trængselsbelastninger, så er initiativerne også sød musik for turisterhvervet, hvor tilgængelighed er altafgørende. Ingen gider at sidde i kø i sin ferie, og en stærk infrastruktur øger mulighederne for at få besøgende smidigt rundt”, skriver Annette Hyldebrandt og påpeger, at en god infrastruktur også har betydning for tiltrækning af arbejdskraft til et hotel-, restaurant- og turisterhverv, der har mange ubesatte job.

Annette Hyldebrandt skriver videre, at det også fremadrettet er vigtigt at styrke infrastrukturen.

”Vi er nødt til at se kunderejsen med turistens briller. Er det nemt, bekvemt og ligetil at bevæge sig fra sted til sted? Det forventer turisterne, og vi skal konstant udvikle os, så vi imødekommer deres behov. På den måde kan turisterhvervet fortsætte med at skabe både arbejdspladser og omsætning”, skriver hun.

Levende havne med tilbud til turister: Kommuner får nu bedre mulighed for at udvikle arealer

Nu bliver der bedre mulighed for at opføre en butik eller en restaurant på 111 arealer ved havne i hele landet, hvor strandbeskyttelsen bliver ophævet. Den har hidtil betydet, at arealerne som hovedregel ikke må bebygges inden for 300 meter fra stranden. De 111 arealer ligger i sammenhæng med bebyggelse og rummer ikke væsentlige naturværdier. Derfor ophæver miljøministeren strandbeskyttelsen helt 55 steder og delvist 56 steder. I alt havde 47 kommuner søgt om ophævelse ved 166 lokaliteter.

Mindre danske byer ser store Airbnb-stigninger til jul

Airbnb har netop offentliggjort sin årlige liste over de mest trendende destinationer for danskerne i juletiden. Top 10-listen indeholder destinationer, som sammenlignet med sidste år har oplevet den største vækst i danskernes bookinger via Airbnb for perioden omkring jul og nytår, skriver Standby.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne