Det er en rigtig god nyhed for dansk turisme, at regeringen og Dansk Folkeparti har lavet en aftale, hvor mere end 100 milliarder kroner afsættes til forbedringer af motorveje og anden infrastruktur på tværs af Danmark.

Det skriver HORESTAs chef for turisme & oplevelsesøkonomi, Annette Hyldebrandt, i et debatindlæg, der er bragt i Århus Stiftstidende.

”Mens intentionen har været at løsne knudepunkter med trængselsbelastninger, så er initiativerne også sød musik for turisterhvervet, hvor tilgængelighed er altafgørende. Ingen gider at sidde i kø i sin ferie, og en stærk infrastruktur øger mulighederne for at få besøgende smidigt rundt”, skriver Annette Hyldebrandt og påpeger, at en god infrastruktur også har betydning for tiltrækning af arbejdskraft til et hotel-, restaurant- og turisterhverv, der har mange ubesatte job.

Annette Hyldebrandt skriver videre, at det også fremadrettet er vigtigt at styrke infrastrukturen.

”Vi er nødt til at se kunderejsen med turistens briller. Er det nemt, bekvemt og ligetil at bevæge sig fra sted til sted? Det forventer turisterne, og vi skal konstant udvikle os, så vi imødekommer deres behov. På den måde kan turisterhvervet fortsætte med at skabe både arbejdspladser og omsætning”, skriver hun.

Her er Nordens største lufthavne - ét land dykker

Trods en opbremsning i væksten er Københavns Lufthavn fortsat den største i Norden. Lufthavnen i Kastrup havde godt 30,2 mio. rejsende sidste år og topper listen over de største nordiske lufthavne med solid afstand til Oslo og Stockholm, skriver Finans.dk.

Skagen og Sæby har Danmarks gladeste gæster

En ny undersøgelse fra Dansk Kyst- og Naturturisme har kortlagt feriegæsternes tilfredshed i 37 danske kystferiebyer, og resultatet er netop offentliggjort: Skagen kommer ud på en suveræn førsteplads og samtidig høster Sæby en lige så flot 2. plads.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne