Danmark er for alvor blevet et af de førende lande inden for gastronomi og mere end en fjerdedel af de udenlandske turister i Danmark har madoplevelser, restaurantbesøg eller gastronomi som en årsag til at vælge Danmark. 

”Danske kokke har inden for de seneste 15 år formået at sætte Danmark på det gastronomiske verdenskort. Regeringen vil gerne være med til at anerkende denne kraftpræstation og hjælpe med at fremme udviklingen af gastronomi i Danmark. Vi skal sikre, at gastronomien kommer os alle til gode gennem sundere mad, øget turisme og eksport til udlandet,” siger miljø og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Derfor lancerer regeringen Gastro 2025, som skal være med til at sikre, at Danmark forbliver i den internationale superliga inden for gastronomi. Med planen kommer der et gastronomiakademi i Danmark, som skal fremme gastronomisk innovation og tiltrække internationale stjernekokke.

Samlet set er der syv initiativer i planen (læs mere om initiativerne her): 
1. Gastronomiakademi
2. Sammentænkt markedsføring
3. World Food Summit - Better Food for More People
4. Culinary diplomacy
5. Eksportfremme - alliancer og forenkling
6. Gastronomisk rejsehold
7. Pulje til kulinarisk udvikling

Der er afsat 40 mio. kroner til Gastro 2025 over fire år fra 2019-2022. Desuden er der på finansloven for 2019 afsat en pulje på 2,5 mio. kr. i 2020 og 7,0 mio. kr. årligt i 2021-22 til støtte for kulinarisk og gastronomisk udvikling.

Asiatisk hotelkæde vil opføre luksushotel i Grønland

En malaysisk rigmand står bag planer om et 94 værelser stort luksushotel i fire etager i Grønlands hovedstad, Nuuk. Projektet om hotellet i centrum af Nuuk er netop sendt til offentlig høring. Hotellet skal ligge i den såkaldte Kolonihavnen i hjertet af den grønlandske hovedstad, skriver avisen Sermitsiaq på sin hjemmeside. Der er ikke noget om, hvornår hotellets kan åbne, fortæller Standby.dk.
Luksushotellet, der omfatter 94 værelser, restaurant, bar og lounge samt konference og mødefaciliterer samt fitness og spa, skal ligge for enden af Kolonihavnen.
Bag projektet står Berjaya Corporation Group of Companies, der ejer og driver luksushoteller rundt om i Asien og Stillehavsområdet.

SAS forventer et fald i rejselysten næste år

SAS forventer, at rejselysten bliver mindre næste år. Folk vil flyve lidt mindre, og det er medvirkende til, at man i SAS er forsigtig i sin prognose for 2020, selv om selskabet i sidste halvdel af 2019 har haft flere rejsende og har fået mere for billetterne, skriver Jyllands-Posten.

Rasmus Kofoed bliver igen coach ved Bocuse d’Or

Akademiet Bocuse d’Or Danmark endnu en gang har indgået en aftale med Rasmus Kofoed om, at han skal være coach for den danske kandidat og hermed for Ronni Vexøe Mortensen ved Bocuse d’Or 2020-2021.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne