Danmark er for alvor blevet et af de førende lande inden for gastronomi og mere end en fjerdedel af de udenlandske turister i Danmark har madoplevelser, restaurantbesøg eller gastronomi som en årsag til at vælge Danmark. 

”Danske kokke har inden for de seneste 15 år formået at sætte Danmark på det gastronomiske verdenskort. Regeringen vil gerne være med til at anerkende denne kraftpræstation og hjælpe med at fremme udviklingen af gastronomi i Danmark. Vi skal sikre, at gastronomien kommer os alle til gode gennem sundere mad, øget turisme og eksport til udlandet,” siger miljø og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Derfor lancerer regeringen Gastro 2025, som skal være med til at sikre, at Danmark forbliver i den internationale superliga inden for gastronomi. Med planen kommer der et gastronomiakademi i Danmark, som skal fremme gastronomisk innovation og tiltrække internationale stjernekokke.

Samlet set er der syv initiativer i planen (læs mere om initiativerne her): 
1. Gastronomiakademi
2. Sammentænkt markedsføring
3. World Food Summit - Better Food for More People
4. Culinary diplomacy
5. Eksportfremme - alliancer og forenkling
6. Gastronomisk rejsehold
7. Pulje til kulinarisk udvikling

Der er afsat 40 mio. kroner til Gastro 2025 over fire år fra 2019-2022. Desuden er der på finansloven for 2019 afsat en pulje på 2,5 mio. kr. i 2020 og 7,0 mio. kr. årligt i 2021-22 til støtte for kulinarisk og gastronomisk udvikling.

VisitHerning: ”Kan turisme, vækst og bæredygtighed gå hånd i hånd?”

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har netop igangsat processen med at udarbejde en ny turismepolitisk strategi med fokus på, at den fortsatte vækst i turismen skal ske på en bæredygtig måde, skriver Herning Folkeblad. Strategien forventes at kunne offentliggøres primo 2021. Ambitionen er, at Danmark skal være en af verdens mest bæredygtige turistdestinationer.

Her er Nordens største lufthavne - ét land dykker

Trods en opbremsning i væksten er Københavns Lufthavn fortsat den største i Norden. Lufthavnen i Kastrup havde godt 30,2 mio. rejsende sidste år og topper listen over de største nordiske lufthavne med solid afstand til Oslo og Stockholm, skriver Finans.dk.

Se deltagere og dommere til 12. udgave af Sol over Gudhjem

Deltagere og dommere til Danmarks største kokkekonkurrence Sol over Gudhjem er nu på plads. Sidste års vinder, svenske Gabriel Hedlund, skal i gastronomisk infight med kokkene Mette Dahlgaard (Nimb Gemyse), Mathias Sejer Sørensen (Grønbechs Hotel) og Jonathan K. Berntsen (Clou) til Sol over Gudhjem den 20. juni 2020 på den idylliske havnefront i Gudhjem, Bornholm.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne