Danmark er for alvor blevet et af de førende lande inden for gastronomi og mere end en fjerdedel af de udenlandske turister i Danmark har madoplevelser, restaurantbesøg eller gastronomi som en årsag til at vælge Danmark. 

”Danske kokke har inden for de seneste 15 år formået at sætte Danmark på det gastronomiske verdenskort. Regeringen vil gerne være med til at anerkende denne kraftpræstation og hjælpe med at fremme udviklingen af gastronomi i Danmark. Vi skal sikre, at gastronomien kommer os alle til gode gennem sundere mad, øget turisme og eksport til udlandet,” siger miljø og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Derfor lancerer regeringen Gastro 2025, som skal være med til at sikre, at Danmark forbliver i den internationale superliga inden for gastronomi. Med planen kommer der et gastronomiakademi i Danmark, som skal fremme gastronomisk innovation og tiltrække internationale stjernekokke.

Samlet set er der syv initiativer i planen (læs mere om initiativerne her): 
1. Gastronomiakademi
2. Sammentænkt markedsføring
3. World Food Summit - Better Food for More People
4. Culinary diplomacy
5. Eksportfremme - alliancer og forenkling
6. Gastronomisk rejsehold
7. Pulje til kulinarisk udvikling

Der er afsat 40 mio. kroner til Gastro 2025 over fire år fra 2019-2022. Desuden er der på finansloven for 2019 afsat en pulje på 2,5 mio. kr. i 2020 og 7,0 mio. kr. årligt i 2021-22 til støtte for kulinarisk og gastronomisk udvikling.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne