Julemarked, fredagskoncerter og nye vilde forlystelser. Alt sammen oplevelser, som skaber traditioner og tiltrækker gæster til den ikoniske forlystelsespark Tivoli Friheden, som er blevet en god forretning, skriver Jyllands-Posten.

Alene i løbet af de seneste tre år er det lykkedes Tivoli Friheden i Marselisborgskov mere end fordoble sit overskud efter skat. I det seneste regnskab for 2018 leverede forlystelsesparken et overskud efter skat på 4,6 mio. kr., og det er ifølge direktør Henrik Ragborg Olesen meget tilfredsstillende.

”Vi har oplevet en bred fremgang på alle forretningsområder. Men særligt konceptet "Jul i Friheden" og vores koncerter til "Fed Fredag" har været meget succesfulde de seneste år. Vi har gjort meget ud af at bygge nye forlystelser og events, som skaber oplevelser, der bliver til traditioner,” siger han.

Kroer uden overnatning halter: - Mere stabilt når man har værelser

Har kroen ikke overnatningsmuligheder, er der større sandsynlighed for, at den har det svært. Tal fra Horesta viser, at gæster i dag søger efter kroer med værelser, når de begiver sig ud i det danske landsskab. Cheføkonom fra Horesta, Jonas Kjær, er overbevist om, at kroer uden værelser kæmper mere for deres penge.

Ny HORESTA-analyse: Denne hotelkategori har erhvervets største overskud

Fra 2016 til 2018 er resultatet før skat er faldet med 2,0 procentpoint hos det typiske hotel i Danmark, således at overskuddet ender med et plus på 3,3 pct. af omsætningen. Sådan lyder det i HORESTAs nye brancheanalyse, Hotel Market Report 2018/2019, der ser nærmere på det danske hotelerhverv.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne