Hos den nye restaurant Ubat Veggie i Aalborg er der hverken store bøffer, svinemørbrad eller laks på menuen. Restauranten er nemlig 100 procent vegetarisk og altså helt uden kød, fisk og fjerkræ. Og Ubat Veggie er bare en af de mange nye vegatarrestauranter, der er åbnet de seneste år, skriver DR.

Antallet af vegetariske spisesteder er nemlig mere end femdoblet. I 2010 var der ti vegetariske eller veganske spisesteder i Danmark, mens Dansk Vegetarisk Forening i dag har registreret 54 steder i hele landet.

Indehaver af stedet og kok Michael 'Miv' Pedersen er ikke selv vegetar, men hans håb er at skabe en ny oplevelse for de spiseglade aalborgensere.

”Jeg kan godt lide at arbejde på den her måde og være med til at skubbe grænserne for, hvor vi er i dag, og hvilken mad vi spiser. Og så manglede der jo en vegetarrestaurant i Aalborg”, siger Michael 'Miv' Pedersen.

Læs hele historien her.

Restaurant udvider: Københavnerspisested har fået ny vin -og madbar

På Christianshavn ligger der allerede en vin-og madbar. Den hedder Nærvær. ”Nærvær” er en reference til den stemning, som vi ønsker at genskabe, når man er sammen med sine venner eller familie. Ikke bare fysisk, men også i hjertet, fortæller Danny Diduch, der er stifter og indehaver af Nærvær til MigOgKbh.dk.

Kendt kok konsulent på den nye restaurant

I erkendelse af at restaurationsdrift ikke hører til spidskompetencerne på museet, så har Holmegaard Værk fået en af dansk madverdens store navne Torben Klitbo ind som konsulent på restauranten, skriver Sjællandske.

3F og HORESTA støtter karantæne ved svindel med kinesiske kokke

Der skal være mulighed for at give karantæner til virksomheder, der ansætter illegal arbejdskraft eller udnytter den såkaldte beløbsgrænse, der tillader virksomheder at indhente arbejdskraft fra lande uden for EU ved en månedsløn på 35.582 kroner eller derover. Sådan lyder det nu fra både fagforbundet 3F og HORESTA i Fagbladet 3F.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne