Flere lejer en bolig igennem Airbnb, når de er på jagt efter overnatningsmuligheder. Antallet af Airbnb-gæster rundede 1 million i 2018, og det er en stigning på 16 pct. siden 2017. Det viser nye tal fra VisitDenmark, skriver Finans.dk.

Hotelbranchen i hovedstaden har ligeledes oplevet en stigning i antallet af overnatninger. Dog går det mere trægt i de øvrige dele af landet, lyder det fra HORESTA.

”Det betyder, at de små og mellemstore virksomheder uden for de store provinsbyer nu kommer under et forstærket pres. De har ganske enkelt ikke den samme modstandskraft som hotellerne i de større byer. Hvis den private udlejning får samme omfang i provinsen, som vi har set i vores største byer, så kommer det til at koste lokale arbejdspladser,” siger den politiske direktør i HORESTA, Kirsten Munch Andersen.

Aftale om Airbnb-udlejning er historisk

Gennem mange år har Airbnb fået fuldstændig frie rammer til at lade forretningen vokse på det danske marked. Under dække af at der er tale om deleøkonomi, har man skabt sig et unikt råderum, der stort set har været uden regulering.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne