I Miami finder turisterne ud af, at deres Airbnb-overnatning er ulovlig, når det banker på døren, skriver New York Times. For på trods af at udlejning er ulovlig i Flamingo Park, sker det i stor stil, og man ser nøglebokse til besøgende over det hele, skriver mediet.

Jackie Caicedo er en såkaldt ‘code compliance officer’, som arbejder i Miami. Hendes opgave er at banke på hos Airbnb-lejere og fortælle dem, at de overnatter i en ulovligt udlejet bolig. Det er nemlig ikke tilladt at udleje boliger i mindre end 6 måneder og 1 dag.

Turisterne kan efter besøget fra myndighederne kontakte udlejeren og bede om at blive flyttet. Vil værterne ikke samarbejde, skal gæsterne stadig forlade boligen. I enkelte tilfælde hjælper byen dem med et andet sted at bo.

Borgmesteren Dan Gelber fortæller, at ambitionen er at sikre borgerne, der har købt et hjem i et boligkvarter.

Airbnb sagsøger nu byen, og talsmand Benjamin Breit skriver, at ingen har gavn af, at byen håndhæver lovgivning, hvis eneste formål er at straffe indbyggere og forbrugere.

Jeff Donnelly bor i området, og han siger, at problemet er, at der ikke er beboere eller ”operatører” til stede i udlejningsboligerne. Det er hoteller uden værter, og generne rammer derfor naboerne, lyder det.

Aftale om Airbnb-udlejning er historisk

Gennem mange år har Airbnb fået fuldstændig frie rammer til at lade forretningen vokse på det danske marked. Under dække af at der er tale om deleøkonomi, har man skabt sig et unikt råderum, der stort set har været uden regulering.

HORESTA til Folkemødet: Her er debatterne

Folkemødet er Danmarks politiske festival, og HORESTA tager denne uge organisationens mærkesager med til Allinge for at sætte fokus på erhvervets rammevilkår og potentiale. I en række debatter vil repræsentanter fra HORESTA blandt andet debattere skatteforhold, kvinder i kokkefaget, taxikørsel, vilkårene for danske attraktioner og meget mere.

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne