I Miami finder turisterne ud af, at deres Airbnb-overnatning er ulovlig, når det banker på døren, skriver New York Times. For på trods af at udlejning er ulovlig i Flamingo Park, sker det i stor stil, og man ser nøglebokse til besøgende over det hele, skriver mediet.

Jackie Caicedo er en såkaldt ‘code compliance officer’, som arbejder i Miami. Hendes opgave er at banke på hos Airbnb-lejere og fortælle dem, at de overnatter i en ulovligt udlejet bolig. Det er nemlig ikke tilladt at udleje boliger i mindre end 6 måneder og 1 dag.

Turisterne kan efter besøget fra myndighederne kontakte udlejeren og bede om at blive flyttet. Vil værterne ikke samarbejde, skal gæsterne stadig forlade boligen. I enkelte tilfælde hjælper byen dem med et andet sted at bo.

Borgmesteren Dan Gelber fortæller, at ambitionen er at sikre borgerne, der har købt et hjem i et boligkvarter.

Airbnb sagsøger nu byen, og talsmand Benjamin Breit skriver, at ingen har gavn af, at byen håndhæver lovgivning, hvis eneste formål er at straffe indbyggere og forbrugere.

Jeff Donnelly bor i området, og han siger, at problemet er, at der ikke er beboere eller ”operatører” til stede i udlejningsboligerne. Det er hoteller uden værter, og generne rammer derfor naboerne, lyder det.

Mindre danske byer ser store Airbnb-stigninger til jul

Airbnb har netop offentliggjort sin årlige liste over de mest trendende destinationer for danskerne i juletiden. Top 10-listen indeholder destinationer, som sammenlignet med sidste år har oplevet den største vækst i danskernes bookinger via Airbnb for perioden omkring jul og nytår, skriver Standby.dk.

Kinesiske kokke var tema i P1 Debat

HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, var med i panelet, da DR P1 Debat tirsdag tog problemet med udnyttelse af kinesiske kokke på det danske arbejdsmarked op.

Fastfoodbranchen raser over afgiftstredobling

Det kan komme til at koste på den grønne omstilling, at regeringen fra 1. januar skyder afgiften på engangsservice i vejret, lyder det nu fra fastfoodbranchen. Især, når afgiften ikke differentierer mellem forskellige produkter af engangsservice, skriver Børsen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne