I Miami finder turisterne ud af, at deres Airbnb-overnatning er ulovlig, når det banker på døren, skriver New York Times. For på trods af at udlejning er ulovlig i Flamingo Park, sker det i stor stil, og man ser nøglebokse til besøgende over det hele, skriver mediet.

Jackie Caicedo er en såkaldt ‘code compliance officer’, som arbejder i Miami. Hendes opgave er at banke på hos Airbnb-lejere og fortælle dem, at de overnatter i en ulovligt udlejet bolig. Det er nemlig ikke tilladt at udleje boliger i mindre end 6 måneder og 1 dag.

Turisterne kan efter besøget fra myndighederne kontakte udlejeren og bede om at blive flyttet. Vil værterne ikke samarbejde, skal gæsterne stadig forlade boligen. I enkelte tilfælde hjælper byen dem med et andet sted at bo.

Borgmesteren Dan Gelber fortæller, at ambitionen er at sikre borgerne, der har købt et hjem i et boligkvarter.

Airbnb sagsøger nu byen, og talsmand Benjamin Breit skriver, at ingen har gavn af, at byen håndhæver lovgivning, hvis eneste formål er at straffe indbyggere og forbrugere.

Jeff Donnelly bor i området, og han siger, at problemet er, at der ikke er beboere eller ”operatører” til stede i udlejningsboligerne. Det er hoteller uden værter, og generne rammer derfor naboerne, lyder det.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne