Den franske turistorganisation ønsker at Airbnb skal leve op til samme forsikrings-, bogførings- og finansielle krav som traditionelle udbydere af ejendomme. Airbnb har dog taget et skridt nærmere til at undgå denne nationale regulering, da en rådgiver til den europæiske domstol (ECJ) mener, at platformen skal ses som en digital serviceudbyder, skriver TheGuardian.com.

Denne status vil betyde, at Airbnb kan operere frit på tværs af hele EU.

Frankrig er Airbnbs største marked uden for USA, og Paris har det største udbud af private boliger på platformen.

Airbnb har været ude og glæde sig over anbefalingen til ECJ. Anbefalingen er dog ikke bindende for domstolen, men de følges typisk i 80 pct. af tilfældene.

Læs hele historien her.

Aftale om Airbnb-udlejning er historisk

Gennem mange år har Airbnb fået fuldstændig frie rammer til at lade forretningen vokse på det danske marked. Under dække af at der er tale om deleøkonomi, har man skabt sig et unikt råderum, der stort set har været uden regulering.

HORESTA til Folkemødet: Her er debatterne

Folkemødet er Danmarks politiske festival, og HORESTA tager denne uge organisationens mærkesager med til Allinge for at sætte fokus på erhvervets rammevilkår og potentiale. I en række debatter vil repræsentanter fra HORESTA blandt andet debattere skatteforhold, kvinder i kokkefaget, taxikørsel, vilkårene for danske attraktioner og meget mere.

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne