Mange danske hoteller oplever, at deres gæster efterspørger bæredygtige løsninger. Det motiverer hotellerne til øget fokus på den grønne dagsorden ved for eksempel at sænke energi- og vandforbruget, minimere madspild, servere økologiske fødevarer samt at sortere det affald, som hotellet producerer, .

På tekstilområdet er der imidlertid uudnyttede potentialer til at genbruge og genanvende hotellernes sengelinned, håndklæder, duge, køkkentekstiler og uniformer samt hotelgæsternes glemte tøj.

Derfor har Teknik- og Miljøforvaltningen i København fået foretaget en kortlægning af de københavnske hotellers indkøb, forbrug og håndtering af tekstiler. Det estimeres, at hotellerne årligt indkøber og leaser ca. 121 tons tekstiler, svarende til en årlig CO2 udledning på 3000 tons. Dertil estimeres det, at gæsterne årligt efterlader 10 tons tekstiler på hotellerne.

Tekstilrapporten ”Increasing the Circularity of Hotel Textiles” giver en række anbefalinger til hoteller om, hvordan de kan få mere cirkulær økonomi ind i deres tekstilforbrug. Det drejer sig om:

  1. At forlænge tekstilernes holdbarhed og den første brugsfase
  2. Få værdi ud af hotellernes kasserede tekstiler
  3. Få værdi ud af efterladte tekstiler fra hotelgæster

Læs mere i rapporten til højre på siden. Rapporten er udarbejdet på baggrund af Københavns Kommunes deltagelse i EU projektet Urban Waste www.urban-waste.eu sammen med 10 andre europæiske byer og regioner.

Download

Har du fået læst?

Københavns nye lufthavnshotel klar før tid

Med 605 værelser bliver det kommende Comfort Hotel Copenhagen Airport under norske Nordic Choice Hotels det største hotel ved lufthavnen. Det bliver nabo til Clarion-hotellet, der også hører under Nordic Choice, skriver Standby.dk.

Klar til årets Danish Travel Awards

For 24. gang arrangerer STANDBY.dk den årlige Danish Travel Awards, og det sker ved et gallaarrangement i Cirkusbygningen i København. Her vil aftenens konferencierer, TV 2-journalisterne Natasja Crone og Rasmus Tantholdt, i år afsløre vinderne af i alt 20 Danish Travel Awards, skriver Standby.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne