Mange danske hoteller oplever, at deres gæster efterspørger bæredygtige løsninger. Det motiverer hotellerne til øget fokus på den grønne dagsorden ved for eksempel at sænke energi- og vandforbruget, minimere madspild, servere økologiske fødevarer samt at sortere det affald, som hotellet producerer, .

På tekstilområdet er der imidlertid uudnyttede potentialer til at genbruge og genanvende hotellernes sengelinned, håndklæder, duge, køkkentekstiler og uniformer samt hotelgæsternes glemte tøj.

Derfor har Teknik- og Miljøforvaltningen i København fået foretaget en kortlægning af de københavnske hotellers indkøb, forbrug og håndtering af tekstiler. Det estimeres, at hotellerne årligt indkøber og leaser ca. 121 tons tekstiler, svarende til en årlig CO2 udledning på 3000 tons. Dertil estimeres det, at gæsterne årligt efterlader 10 tons tekstiler på hotellerne.

Tekstilrapporten ”Increasing the Circularity of Hotel Textiles” giver en række anbefalinger til hoteller om, hvordan de kan få mere cirkulær økonomi ind i deres tekstilforbrug. Det drejer sig om:

  1. At forlænge tekstilernes holdbarhed og den første brugsfase
  2. Få værdi ud af hotellernes kasserede tekstiler
  3. Få værdi ud af efterladte tekstiler fra hotelgæster

Læs mere i rapporten til højre på siden. Rapporten er udarbejdet på baggrund af Københavns Kommunes deltagelse i EU projektet Urban Waste www.urban-waste.eu sammen med 10 andre europæiske byer og regioner.

Download

Har du fået læst?

Bæredygtighedsvideo: Sådan blev burgerkæde klimapositiv

På HORESTA Årsdag var seks af hotel- og restauranterhvervets grønne frontløbere udvalgt til at fortælle, hvad de er særligt stolte af at være lykkedes med, hvad angår bæredygtighed. Her kan du se videoen med Max Burgers.

Debat: Danmark skal have en turisme vi kan leve af og med

En "grøn" destination med rent vand og ingen skrald. Sådan bliver Danmark opfattet i vores europæiske nabolande. Det viser en ny analyse, hvor VisitDenmark har spurgt 6741 personer i Tyskland, Sverige, Norge, Holland og Storbritannien om deres holdning til bæredygtig turisme.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne