Mange danske hoteller oplever, at deres gæster efterspørger bæredygtige løsninger. Det motiverer hotellerne til øget fokus på den grønne dagsorden ved for eksempel at sænke energi- og vandforbruget, minimere madspild, servere økologiske fødevarer samt at sortere det affald, som hotellet producerer, .

På tekstilområdet er der imidlertid uudnyttede potentialer til at genbruge og genanvende hotellernes sengelinned, håndklæder, duge, køkkentekstiler og uniformer samt hotelgæsternes glemte tøj.

Derfor har Teknik- og Miljøforvaltningen i København fået foretaget en kortlægning af de københavnske hotellers indkøb, forbrug og håndtering af tekstiler. Det estimeres, at hotellerne årligt indkøber og leaser ca. 121 tons tekstiler, svarende til en årlig CO2 udledning på 3000 tons. Dertil estimeres det, at gæsterne årligt efterlader 10 tons tekstiler på hotellerne.

Tekstilrapporten ”Increasing the Circularity of Hotel Textiles” giver en række anbefalinger til hoteller om, hvordan de kan få mere cirkulær økonomi ind i deres tekstilforbrug. Det drejer sig om:

  1. At forlænge tekstilernes holdbarhed og den første brugsfase
  2. Få værdi ud af hotellernes kasserede tekstiler
  3. Få værdi ud af efterladte tekstiler fra hotelgæster

Læs mere i rapporten til højre på siden. Rapporten er udarbejdet på baggrund af Københavns Kommunes deltagelse i EU projektet Urban Waste www.urban-waste.eu sammen med 10 andre europæiske byer og regioner.

Download

Har du fået læst?

Kommune kan lukke kendt københavnsk natklub

Københavns Kommune har for et par år siden valgt, at der som udgangspunkt ikke længere skal gives tilladelse til at åbne nye nattelivsvirksomheder i indre by. Målet var mere ro i indre by og en større spredning af nattelivsvirksomhederne. Men eksisterende virksomheder blev lovet, at kommunen ikke ville fjerne deres forretningsgrundlag.

Turismens Vækstråd: Bæredygtig turisme sker i fællesskab

Regeringen har høje ambitioner for den grønne omstilling i Danmark. I 2030 skal vi have nedbragt CO2-udledningen med 70 pct. Men hvordan får vi sikret en bæredygtig turismedagsorden, således at det bliver en fordel og ikke bliver en økonomisk byrde for det danske turisme- og oplevelseserhverv at bidrage til den grønne omstilling?

Nu bliver nyt hoteltårn indviet

Efter et avanceret byggeri indvies Charlottehavens nye bygning, THE TOWER ved Nordhavn på fredag. Hotelgæsterne kan nyde opholdet med god klima-samvittighed, idet al energi til opvarmning og nedkøling hentes 140 meter nede i undergrunden og sendes rundt i bygningen bl.a. ved hjælp af strøm fra solceller på taget. Og den 56 meter høje bygning giver gæsterne en 180 graders udsigt til København, Øresund og Sverige.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne