Turismen er motor for vækst og udvikling i hele Danmark og skaber oplevelser, som kommer både gæster, arbejdspladser og lokalsamfund til gode, skriver Hans Kristian Skibby, erhvervsordfører Dansk Folkeparti, i Finans.

Vi skal fortsætte det gode arbejde med turismesektoren, og her står særligt tre greb øverst på den politiske ønskeliste.

”Det første handler om udvikling langs vores kyster. Det bliver i de kommende år nødvendigt at prioritere flere midler til kystsikring. Det andet handler om at sikre flere turister helt året. Danmark har meget at byde på, også udenfor sommermånederne. For at sikre en længere turistsæson, hvor der også er gæster og liv langs kysterne i vintermånederne, skal vi kunne holde husene varme året rundt. Tilsidst skal vi gøre det billigere for campingturismen. Mens campingturisme vokser kraftigt i Sverige og Tyskland er antallet af campingovernatninger i Danmark faldende”, skriver Hans Kristian Skibby.

Har du fået læst?

Levende havne med tilbud til turister: Kommuner får nu bedre mulighed for at udvikle arealer

Nu bliver der bedre mulighed for at opføre en butik eller en restaurant på 111 arealer ved havne i hele landet, hvor strandbeskyttelsen bliver ophævet. Den har hidtil betydet, at arealerne som hovedregel ikke må bebygges inden for 300 meter fra stranden. De 111 arealer ligger i sammenhæng med bebyggelse og rummer ikke væsentlige naturværdier. Derfor ophæver miljøministeren strandbeskyttelsen helt 55 steder og delvist 56 steder. I alt havde 47 kommuner søgt om ophævelse ved 166 lokaliteter.

Mindre danske byer ser store Airbnb-stigninger til jul

Airbnb har netop offentliggjort sin årlige liste over de mest trendende destinationer for danskerne i juletiden. Top 10-listen indeholder destinationer, som sammenlignet med sidste år har oplevet den største vækst i danskernes bookinger via Airbnb for perioden omkring jul og nytår, skriver Standby.dk.

Kinesiske kokke var tema i P1 Debat

HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, var med i panelet, da DR P1 Debat tirsdag tog problemet med udnyttelse af kinesiske kokke på det danske arbejdsmarked op.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne