At der er klimaafgift på fly i Sverige og ikke i Danmark er med til at gavne Københavns Lufthavn, mener luftfartsanalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank, som følger både flyselskabet SAS og Københavns Lufthavn tæt, skriver DR.

”Det er for mig hævet over enhver tvivl, at indfører vi en flyafgift, så vil det påvirke væksten og vores tilgængelighed negativt”.

Beslutningen om at pålægge flyafgifter i dels Sverige, men også i Danmarks øvrige nabolande Norge og Tyskland, har direkte gavnet danske lufthavne i den interne konkurrence om at skabe arbejdspladser, sikre mobilitet og skabe vækst i luftfartsindustrien, fortæller han.

Læs hele historien her.

Uden arbejdskraft ingen virksomheder. Uden virksomheder ingen velfærd.

Har du fået læst?

Her er Nordens største lufthavne - ét land dykker

Trods en opbremsning i væksten er Københavns Lufthavn fortsat den største i Norden. Lufthavnen i Kastrup havde godt 30,2 mio. rejsende sidste år og topper listen over de største nordiske lufthavne med solid afstand til Oslo og Stockholm, skriver Finans.dk.

Skagen og Sæby har Danmarks gladeste gæster

En ny undersøgelse fra Dansk Kyst- og Naturturisme har kortlagt feriegæsternes tilfredshed i 37 danske kystferiebyer, og resultatet er netop offentliggjort: Skagen kommer ud på en suveræn førsteplads og samtidig høster Sæby en lige så flot 2. plads.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne