At der er klimaafgift på fly i Sverige og ikke i Danmark er med til at gavne Københavns Lufthavn, mener luftfartsanalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank, som følger både flyselskabet SAS og Københavns Lufthavn tæt, skriver DR.

”Det er for mig hævet over enhver tvivl, at indfører vi en flyafgift, så vil det påvirke væksten og vores tilgængelighed negativt”.

Beslutningen om at pålægge flyafgifter i dels Sverige, men også i Danmarks øvrige nabolande Norge og Tyskland, har direkte gavnet danske lufthavne i den interne konkurrence om at skabe arbejdspladser, sikre mobilitet og skabe vækst i luftfartsindustrien, fortæller han.

Læs hele historien her.

Uden arbejdskraft ingen virksomheder. Uden virksomheder ingen velfærd.

Har du fået læst?

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Pensionisternes feriebudget vokser

De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.
Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne