Danmarks Statistik har lige offentliggjort en opgørelse som viser, at der i 2018 var anløb af 520 krydstogtskibe i danske havne. Det er 11 pct. flere end året før, skriver Finans.

Ombord på de store skibe var i alt 671.000 såkaldte gennemgående passagerer - som ankommer og rejser igen med samme krydstogtskib. Det er hele 14 pct. flere end året før da tallet var 589.000 passagerer.

”Den danske krydstogtsucces bliver mere og mere forankret rundt i landet som en kilde til omsætning i havnene og forretning i byerne som følge af de internationale gæster. I år kan vi forvente en positiv samlet effekt af krydstogtturismen i form af en omsætning på ca. 1,6 mia. kr. og 2.200 fuldtidsjob,” sagde Claus Bødker, krydstogtchef i Wonderful Copenhagen, i marts til Finans.

Har du fået læst?

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Pensionisternes feriebudget vokser

De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.
Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne