Danmarks Statistik har lige offentliggjort en opgørelse som viser, at der i 2018 var anløb af 520 krydstogtskibe i danske havne. Det er 11 pct. flere end året før, skriver Finans.

Ombord på de store skibe var i alt 671.000 såkaldte gennemgående passagerer - som ankommer og rejser igen med samme krydstogtskib. Det er hele 14 pct. flere end året før da tallet var 589.000 passagerer.

”Den danske krydstogtsucces bliver mere og mere forankret rundt i landet som en kilde til omsætning i havnene og forretning i byerne som følge af de internationale gæster. I år kan vi forvente en positiv samlet effekt af krydstogtturismen i form af en omsætning på ca. 1,6 mia. kr. og 2.200 fuldtidsjob,” sagde Claus Bødker, krydstogtchef i Wonderful Copenhagen, i marts til Finans.

Har du fået læst?

Her er Nordens største lufthavne - ét land dykker

Trods en opbremsning i væksten er Københavns Lufthavn fortsat den største i Norden. Lufthavnen i Kastrup havde godt 30,2 mio. rejsende sidste år og topper listen over de største nordiske lufthavne med solid afstand til Oslo og Stockholm, skriver Finans.dk.

Skagen og Sæby har Danmarks gladeste gæster

En ny undersøgelse fra Dansk Kyst- og Naturturisme har kortlagt feriegæsternes tilfredshed i 37 danske kystferiebyer, og resultatet er netop offentliggjort: Skagen kommer ud på en suveræn førsteplads og samtidig høster Sæby en lige så flot 2. plads.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne