Flere vælger flyrejsen fra, og det kan ses på passagertallene i det skandinaviske flyselskab. Effekten er størst i Sverige, hvor ”flyskam” breder sig. I nogle kredse er det simpelthen ikke velset at flyve. Også virksomheder skifter fra fly til tog over korte afstande, skriver Finans.dk.

Påvirkningen er endnu begrænset til nogle få pct., men tendensen er tydelig. SAS forventer, at det i nogen udstrækning kan sprede sig til Danmark og Norge.

Sverige har indført flyskat, så billetterne er blevet dyrere, og det er en del af forklaringen. Men begrebet ”flyskam” breder sig i den svenske debat, og det koster mange rejsende, som lader være med at flyve eller skærer ned på antallet af flyrejser.

Det rammer ikke mindst de svenske indenrigsruter, hvor trafikken er faldet med 5 pct.

Har du fået læst?

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Ny teknologi viser madretter i 3D

TRENDS: HORESTA samarbejder med innovationshuset Innovation Lab, der skal give vores medlemmer mulighed for at få indblik i, hvad der opstår af global nytænkning, trends og tendenser i branchen. Denne gang fortæller Innovation Lab om firmaet Kabaq, der tilbyder 3D-gengivelser af madretter, så restaurantgæsterne har bedre mulighed for at studere på forhånd, hvad de bestiller.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne