Flere vælger flyrejsen fra, og det kan ses på passagertallene i det skandinaviske flyselskab. Effekten er størst i Sverige, hvor ”flyskam” breder sig. I nogle kredse er det simpelthen ikke velset at flyve. Også virksomheder skifter fra fly til tog over korte afstande, skriver Finans.dk.

Påvirkningen er endnu begrænset til nogle få pct., men tendensen er tydelig. SAS forventer, at det i nogen udstrækning kan sprede sig til Danmark og Norge.

Sverige har indført flyskat, så billetterne er blevet dyrere, og det er en del af forklaringen. Men begrebet ”flyskam” breder sig i den svenske debat, og det koster mange rejsende, som lader være med at flyve eller skærer ned på antallet af flyrejser.

Det rammer ikke mindst de svenske indenrigsruter, hvor trafikken er faldet med 5 pct.

Har du fået læst?

Turisme er (blevet) en styrkeposition

Dorte Krak er administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group, men hun er også en del af den Erhvervsfremmebestyrelse, som skal lave en strategi, der både styrker og udvikler dansk erhvervsliv. Målet er skabe en efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark. Og særligt turisme- og oplevelseserhvervet har Dorte Krak kunne give de øvrige medlemmer af bestyrelsen en indsigt i.

Verdens turistvækst faldt i 2019

4 procents vækst i verdensturismen er den laveste vækst siden 2016. Det skyldes en nedkølet verdensøkonomi, geopolitiske spændinger og usikkerhed om Storbritanniens udtræden af EU, står der i den rapport fra UNWTO, der blev offentliggjort mandag. UNWTO fremhæver også konkursen hos rejsegiganten Thomas Cook, skriver Travelnews.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne