Først opdagede den amerikanske tv-station CNN Tirpitz-museet. Siden fandt de frem til Henne Strand, som tv-stationens seere nu anbefales at besøge. Og så er CNN vilde med Aarhus og hylder byens kultur, arkitektur og gastronomi, skriver Jydske Vestkysten.

”Verden er ved at opdage os. Turisterne er klar til Danmark - hele Danmark - men jeg er ikke sikker på, at vi er klar til dem. Rigid planlov, utilstrækkelig infrastruktur, for mange afgifter, mangel på kvalificerede medarbejdere i servicefagene og manglende koordinering og samtænkning på tværs af ministerier kan hindre os i at udnytte det potentiale, der er i turismen i Danmark. Derfor foreslår jeg, at vi får en egentlig turismeminister, ligesom man kender det fra eksempelvis Frankrig, Spanien og Australien”, siger Eva Kjer Hansen, minister for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde (V) i en pressemeddelelse.

Har du fået læst?

Levende havne med tilbud til turister: Kommuner får nu bedre mulighed for at udvikle arealer

Nu bliver der bedre mulighed for at opføre en butik eller en restaurant på 111 arealer ved havne i hele landet, hvor strandbeskyttelsen bliver ophævet. Den har hidtil betydet, at arealerne som hovedregel ikke må bebygges inden for 300 meter fra stranden. De 111 arealer ligger i sammenhæng med bebyggelse og rummer ikke væsentlige naturværdier. Derfor ophæver miljøministeren strandbeskyttelsen helt 55 steder og delvist 56 steder. I alt havde 47 kommuner søgt om ophævelse ved 166 lokaliteter.

Mindre danske byer ser store Airbnb-stigninger til jul

Airbnb har netop offentliggjort sin årlige liste over de mest trendende destinationer for danskerne i juletiden. Top 10-listen indeholder destinationer, som sammenlignet med sidste år har oplevet den største vækst i danskernes bookinger via Airbnb for perioden omkring jul og nytår, skriver Standby.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne