Robotteknologi, E-sport og 3D-print. Skal vi investere i det i fremtiden? Ja! Men vi må ikke miste fokus på de erhverv, der skaber vækst, eksport og ikke mindst jobs i alle egne af Danmark og er helt afgørende for et Danmark i balance.

Sådan lyder det fra Steffen Damsgaard, formand, Landdistrikternes Fællesråd, Katia K. Østergaard, adm. direktør, HORESTA, Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier, og Anne Arhnung adm. direktør, Landbrug & Fødevarer i dagens udgave af Nordjyske.

”Danmarks nye Erhvervsfremmebestyrelse er netop nu i gang med en utrolig vigtig opgave, som skal løses her i 2019. På kort tid skal de 17 personer i den nye bestyrelse udarbejde en samlet strategi for den offentlige erhvervsfremmeindsats og i den forbindelse udpege 10 - 12 danske erhvervsmæssige styrkepositioner”, skriver de.

Sammen lyder budskabet fra de fire forfattere, at det giver lige så god mening, at de erhvervsmæssige styrkepositioner skal være erhverv, hvor Danmark i forvejen har et stærkt fundament at bygge på, og hvor vi har bevist, at vi kan klare os i skarp international konkurrence. Og naturligvis erhverv, hvor der er gode vækstmuligheder fremadrettet.

Turisme er (blevet) en styrkeposition

Dorte Krak er administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group, men hun er også en del af den Erhvervsfremmebestyrelse, som skal lave en strategi, der både styrker og udvikler dansk erhvervsliv. Målet er skabe en efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark. Og særligt turisme- og oplevelseserhvervet har Dorte Krak kunne give de øvrige medlemmer af bestyrelsen en indsigt i.

Verdens turistvækst faldt i 2019

4 procents vækst i verdensturismen er den laveste vækst siden 2016. Det skyldes en nedkølet verdensøkonomi, geopolitiske spændinger og usikkerhed om Storbritanniens udtræden af EU, står der i den rapport fra UNWTO, der blev offentliggjort mandag. UNWTO fremhæver også konkursen hos rejsegiganten Thomas Cook, skriver Travelnews.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne