Robotteknologi, E-sport og 3D-print. Skal vi investere i det i fremtiden? Ja! Men vi må ikke miste fokus på de erhverv, der skaber vækst, eksport og ikke mindst jobs i alle egne af Danmark og er helt afgørende for et Danmark i balance.

Sådan lyder det fra Steffen Damsgaard, formand, Landdistrikternes Fællesråd, Katia K. Østergaard, adm. direktør, HORESTA, Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier, og Anne Arhnung adm. direktør, Landbrug & Fødevarer i dagens udgave af Nordjyske.

”Danmarks nye Erhvervsfremmebestyrelse er netop nu i gang med en utrolig vigtig opgave, som skal løses her i 2019. På kort tid skal de 17 personer i den nye bestyrelse udarbejde en samlet strategi for den offentlige erhvervsfremmeindsats og i den forbindelse udpege 10 - 12 danske erhvervsmæssige styrkepositioner”, skriver de.

Sammen lyder budskabet fra de fire forfattere, at det giver lige så god mening, at de erhvervsmæssige styrkepositioner skal være erhverv, hvor Danmark i forvejen har et stærkt fundament at bygge på, og hvor vi har bevist, at vi kan klare os i skarp international konkurrence. Og naturligvis erhverv, hvor der er gode vækstmuligheder fremadrettet.

Levende havne med tilbud til turister: Kommuner får nu bedre mulighed for at udvikle arealer

Nu bliver der bedre mulighed for at opføre en butik eller en restaurant på 111 arealer ved havne i hele landet, hvor strandbeskyttelsen bliver ophævet. Den har hidtil betydet, at arealerne som hovedregel ikke må bebygges inden for 300 meter fra stranden. De 111 arealer ligger i sammenhæng med bebyggelse og rummer ikke væsentlige naturværdier. Derfor ophæver miljøministeren strandbeskyttelsen helt 55 steder og delvist 56 steder. I alt havde 47 kommuner søgt om ophævelse ved 166 lokaliteter.

Mindre danske byer ser store Airbnb-stigninger til jul

Airbnb har netop offentliggjort sin årlige liste over de mest trendende destinationer for danskerne i juletiden. Top 10-listen indeholder destinationer, som sammenlignet med sidste år har oplevet den største vækst i danskernes bookinger via Airbnb for perioden omkring jul og nytår, skriver Standby.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne