Robotteknologi, E-sport og 3D-print. Skal vi investere i det i fremtiden? Ja! Men vi må ikke miste fokus på de erhverv, der skaber vækst, eksport og ikke mindst jobs i alle egne af Danmark og er helt afgørende for et Danmark i balance.

Sådan lyder det fra Steffen Damsgaard, formand, Landdistrikternes Fællesråd, Katia K. Østergaard, adm. direktør, HORESTA, Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier, og Anne Arhnung adm. direktør, Landbrug & Fødevarer i dagens udgave af Nordjyske.

”Danmarks nye Erhvervsfremmebestyrelse er netop nu i gang med en utrolig vigtig opgave, som skal løses her i 2019. På kort tid skal de 17 personer i den nye bestyrelse udarbejde en samlet strategi for den offentlige erhvervsfremmeindsats og i den forbindelse udpege 10 - 12 danske erhvervsmæssige styrkepositioner”, skriver de.

Sammen lyder budskabet fra de fire forfattere, at det giver lige så god mening, at de erhvervsmæssige styrkepositioner skal være erhverv, hvor Danmark i forvejen har et stærkt fundament at bygge på, og hvor vi har bevist, at vi kan klare os i skarp international konkurrence. Og naturligvis erhverv, hvor der er gode vækstmuligheder fremadrettet.

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Pensionisternes feriebudget vokser

De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.
Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne