Der er et udtryk, der siger, at man kan elske noget til døde. Det er allerede ved at ske for europæiske byer som Barcelona og Venedig, hvor der nu er så mange turister, at de lokale indbyggere enten simpelthen flygter fra byen og bosætter sig andre steder, eller går til modangreb og for eksempel pifter udlejningscykler og turistbusser, skriver Berlingske.

Nu er turen kommet til Amsterdam, som sidste år havde besøg af 18 millioner turister. Og man forventer, at hvis man ikke gør noget drastisk, vil tallet i 2030 være steget til 42 millioner - halvtreds gange så mange, som der bor fast i den charmerende kanalby.

Tine Kastrup-Misir, kommunikationschef i Wonderful Copenhagen siger, at der ikke er tale om ”overturisme” i København som i Amsterdam; det er meget specifikke steder, hvor de lokale oplever, at der er for mange turister.

Har du fået læst?

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Pensionisternes feriebudget vokser

De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.
Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne