For første gang i 15 måneder oplever Aarhus Lufthavn en tilbagegang i antal passagerer. Lufthavnen viser en tilbagegang på 2,3 procent i sidste måned i forhold til april 2018, skriver Travelnews.dk.

Det er særligt indenrigstrafikken, der har haft nedgang. Den faldt 12,8 procent i april i forhold til samme periode sidste år. Det skyldes blandt andet strejken i SAS, som sluttede i fredags, fortæller Peter Høgsberg, direktør i Aarhus Lufthavn:

”Selvom flyvningerne i Aarhus kun i begrænset omfang er ramt, er vi langtfra gået fri af negative følgevirkninger. Mange østjyder benytter vores ruter til fx København og Oslo som hub til øvrige destinationer ude i verden, men da strejken i høj grad lammer SAS-flyvningerne fra de andre lufthavne, er efterspørgslen på ruterne fra Aarhus for en stund aftaget,” siger Peter Høgsberg.

Har du fået læst?

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Pensionisternes feriebudget vokser

De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.
Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne