I denne sommer-sæson fra den 15. juni til den 15. august vil København få besøg af omkring 200.000 Airbnb-gæster fra hele verden. Da hvert Airbnb besøg i gennemsnit omfatter knap tre turister ad gangen, svarer det til 65.000 udlejninger i den danske hovedstad, skriver TrendsAndTravel.dk.

Gæsterne vil i gennemsnit blive i seks dage (fem overnatninger) og sikre de københavnske Airbnb værter en indtjening på 92 millioner kroner. Ifølge data fra Airbnb vil københavnske boliger i denne sommer blive udlejet for i gennemsnit 930 kroner pr. overnatning.

I sommeren 2018 besøgte 443.000 Airbnb gæster Danmark.

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Aftale om Airbnb-udlejning er historisk

Gennem mange år har Airbnb fået fuldstændig frie rammer til at lade forretningen vokse på det danske marked. Under dække af at der er tale om deleøkonomi, har man skabt sig et unikt råderum, der stort set har været uden regulering.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne