I denne sommer-sæson fra den 15. juni til den 15. august vil København få besøg af omkring 200.000 Airbnb-gæster fra hele verden. Da hvert Airbnb besøg i gennemsnit omfatter knap tre turister ad gangen, svarer det til 65.000 udlejninger i den danske hovedstad, skriver TrendsAndTravel.dk.

Gæsterne vil i gennemsnit blive i seks dage (fem overnatninger) og sikre de københavnske Airbnb værter en indtjening på 92 millioner kroner. Ifølge data fra Airbnb vil københavnske boliger i denne sommer blive udlejet for i gennemsnit 930 kroner pr. overnatning.

I sommeren 2018 besøgte 443.000 Airbnb gæster Danmark.

Levende havne med tilbud til turister: Kommuner får nu bedre mulighed for at udvikle arealer

Nu bliver der bedre mulighed for at opføre en butik eller en restaurant på 111 arealer ved havne i hele landet, hvor strandbeskyttelsen bliver ophævet. Den har hidtil betydet, at arealerne som hovedregel ikke må bebygges inden for 300 meter fra stranden. De 111 arealer ligger i sammenhæng med bebyggelse og rummer ikke væsentlige naturværdier. Derfor ophæver miljøministeren strandbeskyttelsen helt 55 steder og delvist 56 steder. I alt havde 47 kommuner søgt om ophævelse ved 166 lokaliteter.

Mindre danske byer ser store Airbnb-stigninger til jul

Airbnb har netop offentliggjort sin årlige liste over de mest trendende destinationer for danskerne i juletiden. Top 10-listen indeholder destinationer, som sammenlignet med sidste år har oplevet den største vækst i danskernes bookinger via Airbnb for perioden omkring jul og nytår, skriver Standby.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne