I denne sommer-sæson fra den 15. juni til den 15. august vil København få besøg af omkring 200.000 Airbnb-gæster fra hele verden. Da hvert Airbnb besøg i gennemsnit omfatter knap tre turister ad gangen, svarer det til 65.000 udlejninger i den danske hovedstad, skriver TrendsAndTravel.dk.

Gæsterne vil i gennemsnit blive i seks dage (fem overnatninger) og sikre de københavnske Airbnb værter en indtjening på 92 millioner kroner. Ifølge data fra Airbnb vil københavnske boliger i denne sommer blive udlejet for i gennemsnit 930 kroner pr. overnatning.

I sommeren 2018 besøgte 443.000 Airbnb gæster Danmark.

Turisme er (blevet) en styrkeposition

Dorte Krak er administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group, men hun er også en del af den Erhvervsfremmebestyrelse, som skal lave en strategi, der både styrker og udvikler dansk erhvervsliv. Målet er skabe en efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark. Og særligt turisme- og oplevelseserhvervet har Dorte Krak kunne give de øvrige medlemmer af bestyrelsen en indsigt i.

Verdens turistvækst faldt i 2019

4 procents vækst i verdensturismen er den laveste vækst siden 2016. Det skyldes en nedkølet verdensøkonomi, geopolitiske spændinger og usikkerhed om Storbritanniens udtræden af EU, står der i den rapport fra UNWTO, der blev offentliggjort mandag. UNWTO fremhæver også konkursen hos rejsegiganten Thomas Cook, skriver Travelnews.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne