Ejeren af Danmarks ældste bøfhuskæde, Lars Damgaard fra A Hereford Beefstouw, har fortsat flere års udvikling med faldende overskud helt ned i de røde tal. Selskabet bag bøfhusene, Aage Damgaard Aps, fik i fjor et minus efter skat på op mod 9 mio. kr., skriver Børsen.

Cheføkonom i HORESTA, Jonas Kjær, bekræfter, at indtjeningen er lav i branchen, som omfatter alt fra den lille grillbar til den fineste restaurant med hvid dug på bordet eller kæder som Jensen eller A Hereford.

“Det har i mange år været sådan, og det er i takt med, at der er blevet flere om buddet, ikke blevet nemmere at tjene penge. Heller ikke selv om omsætningen i branchen faktisk er vokset. Kagen skal jo deles af flere,” siger Jonas Kjær.

Lars Damgaard peger i øvrigt på, at indtjeningen i branchen også presses af de mange, som ikke har overenskomst.

Sticks'n'Sushi må skrue ned for vækstblusset

Sticks'n'Sushi tager en dyb indånding efter flere års høj vækst. Den succesfulde sushi-kæde kommer ud af året med underskud og sætter de helt store ekspansionsplaner på pause. Fokus er nu på de tre kernemarkeder: Danmark, Storbritannien og Tyskland, skriver Berlingske.

Kritik: ”Overenskomstformuleringer er helt uacceptable”

I 2006 afsagde Menneskerettighedsdomstolen en afgørelse, der gjorde det klart, at de ansatte på danske arbejdspladser frit kan vælge, hvilken fagforening de vil være medlem af. Alligevel skriver danske virksomheder nu 13 år efter stadig under på overenskomster, hvor de forpligtiger deres ansatte til at være medlem af 3F og løbende overvåge, hvilken fagforening medarbejderne er medlem af. Det skriver Berlingske.

Restauranter omsætter for over en kvart milliard gennem udbringningstjeneste

Takeaway-industrien vokser i Danmark. Det mærker man hos Wolt. Virksomheden kan nu offentliggøre, at der det seneste år er genereret omsætning for en kvart milliard hos de københavnske restauranter via Wolts app. Det sker kun to et halvt år efter, den finske virksomhed etablerede sig i Danmark, og i dag benytter mere end 600 danske restauranter sig af Wolts app til madudbringning.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne