Ejeren af Danmarks ældste bøfhuskæde, Lars Damgaard fra A Hereford Beefstouw, har fortsat flere års udvikling med faldende overskud helt ned i de røde tal. Selskabet bag bøfhusene, Aage Damgaard Aps, fik i fjor et minus efter skat på op mod 9 mio. kr., skriver Børsen.

Cheføkonom i HORESTA, Jonas Kjær, bekræfter, at indtjeningen er lav i branchen, som omfatter alt fra den lille grillbar til den fineste restaurant med hvid dug på bordet eller kæder som Jensen eller A Hereford.

“Det har i mange år været sådan, og det er i takt med, at der er blevet flere om buddet, ikke blevet nemmere at tjene penge. Heller ikke selv om omsætningen i branchen faktisk er vokset. Kagen skal jo deles af flere,” siger Jonas Kjær.

Lars Damgaard peger i øvrigt på, at indtjeningen i branchen også presses af de mange, som ikke har overenskomst.

Analyse: Dansk turisme topper 100 mia. kr.

VisitDenmark har fremlagt en række nøgletal for dansk turisme, og de viser blandt andet, at dansk turisme omsætter for mere end 108 mia. kr. Samtidig står erhvervet for 3,7 pct. af den samlede danske eksport.

Kassemester: Sådan driver man 80 spisesteder på Roskilde Festival

I disse dag blæser musikken for 130.000 glade gæster på årets Roskilde Festival. Over 80 madboder og restauranter sørger for, at festivalgængernes sult og tørst bliver stillet i en fart. Det kræver logistik, hastighed og mange hænder, fortæller Lasse Peters, direktør for OnlinePOS, som leverer kassesystemet til alle festivalens spisesteder.

Kursus: Vil du have større indblik i overenskomsten?

Har du brug for at få opfrisket overenskomstens vigtigste elementer? Så har du nu muligheden. HORESTA afholder nemlig overenskomstkursus i Fredericia den 30. oktober, hvor HORESTAs advokater gennemgår hovedpunkterne i overenskomsten. Og der er stadig plads til dig og dine kolleger.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne