Som en del af det nye aftalepapir mellem de røde partier nu ledet af en socialdemokratisk regering vil de blandt andet have mere kvalificeret udenlandsk arbejdskraft, skriver FødevareWatch.dk.

Adm. direktør hos HORESTA Katia K. Østergaard er ikke overraskende glad for, at regeringen vil arbejde for lige netop det punkt. Som direktør for brancheorganisation for hotel- og restaurationsbranchen har hun længe råbt højt om, hvor vigtig den udenlandske arbejdskraft er for danske hoteller og restauranter.

"Mangel på arbejdskraft er den største udfordring for vores erhverv og en decideret hindring for, at vi kan udfolde det store vækstpotentiale, som vi står med. Derfor er det særdeles positivt, at flertallet er klar til at sikre et øget arbejdsudbud, herunder at der skal åbnes op for mere udenlandsk arbejdskraft," siger hun i en pressemeddelelse fra HORESTA.

Turismens Vækstråd: Bæredygtig turisme sker i fællesskab

Regeringen har høje ambitioner for den grønne omstilling i Danmark. I 2030 skal vi have nedbragt CO2-udledningen med 70 pct. Men hvordan får vi sikret en bæredygtig turismedagsorden, således at det bliver en fordel og ikke bliver en økonomisk byrde for det danske turisme- og oplevelseserhverv at bidrage til den grønne omstilling?

Beskyldning: Airbnb er gift for boligmarkedet

Huslejerne er rekordhøje, mens der kun bliver bygget nyt i beskedent omfang. I mange slesvig-holstenske regioner er boligmarkedet ekstremt anspændt. Samtidig eksploderer aktiviteterne med udlejningsplatforme som Airbnb, Wimdu eller 9flats, hvor private tilbyder udlejning af ferieboliger som alternativ til hoteller, skriver Jydske Vestkysten.

HORESTA diskuterede erhvervets mærkesager med medlemmer af Europa-Parlamentet

En stor del af erhvervets rammevilkår afgøres ved den politik, der kommer fra Christiansborg, men indflydelsen fra Europa-Parlamentet og Bruxelles er også af afgørende betydning for hotellerne og restauranternes virke. Derfor er HORESTA en del af den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC, hvor HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen også sidder for bordenden.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne