Erhvervslivet, heriblandt HORESTA, overrækker i Berlingske Simon Kollerup en lang ønskeliste.

”Opfordringen til erhvervsministeren er først og fremmest at arbejde tæt sammen med beskæftigelsesministeren om at løse den største udfordring, vi pt. står over for, nemlig at sikre tilstrækkelig kvalificeret arbejdskraft og med skatteministeren om at sikre konkurrencedygtige rammevilkår for erhvervslivet ved at holde igen med nye skatter og afgifter. Desuden skal der satses på udvalgte væksterhverv. Turist- og oplevelseserhvervene er et af de erhverv, som - også globalt - oplever den største vækst og vil også gøre det i årene frem. Der skal i tæt samarbejde med erhvervet udarbejdes vækstmål og initiativer gennem en ny 2.0-plan, herunder en stærk international markedsføring af Danmark”, siger Katia K. Østergaard, adm. direktør i HORESTA.

Hun tilføjer, at der skal sikres fair konkurrence på en række områder inden for turisme- og oplevelsessektoren, f.eks. i forhold til den private korttidsudlejning via blandt andet Airbnb. Det samme er tilfældet, når offentligt finansierede institutioner går i direkte konkurrence med de kommercielle udbydere.

Turismens Vækstråd: Bæredygtig turisme sker i fællesskab

Regeringen har høje ambitioner for den grønne omstilling i Danmark. I 2030 skal vi have nedbragt CO2-udledningen med 70 pct. Men hvordan får vi sikret en bæredygtig turismedagsorden, således at det bliver en fordel og ikke bliver en økonomisk byrde for det danske turisme- og oplevelseserhverv at bidrage til den grønne omstilling?

Nu bliver nyt hoteltårn indviet

Efter et avanceret byggeri indvies Charlottehavens nye bygning, THE TOWER ved Nordhavn på fredag. Hotelgæsterne kan nyde opholdet med god klima-samvittighed, idet al energi til opvarmning og nedkøling hentes 140 meter nede i undergrunden og sendes rundt i bygningen bl.a. ved hjælp af strøm fra solceller på taget. Og den 56 meter høje bygning giver gæsterne en 180 graders udsigt til København, Øresund og Sverige.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne