En varm sommer, en direktørudskiftning og et bekosteligt ekspansionssats i Tyskland kostede for den familieejede restaurantkæde Flammen i 2018, skriver FødevareWatch.dk.

Martin Rosenfeldt Sunddal fra ejerfamilien forklarer:

"Vi har haft en masse udgifter i 2018 og lavet nogle forkerte ting, og det retter vi op på. Vi ser fremgang nu. Selvfølgelig skal vi tjene flere penge end i 2018, for ellers har vi ikke penge til at ekspandere med de restauranter, vi gerne vil. Det hænger sammen," siger Martin Rosenfeldt Sunddal.

I Danmark vil Flammen konsolidere sig, og her har selskabet to konkrete lejemål i kikkerten, et på Sjælland og et i Jylland. I alt har den nye direktør Piet Klein fundet seks-syv placeringer, hvor han forestiller sig, at Restaurant Flammen kan mætte munde på længere sigt.

Kroer uden overnatning halter: - Mere stabilt når man har værelser

Har kroen ikke overnatningsmuligheder, er der større sandsynlighed for, at den har det svært. Tal fra Horesta viser, at gæster i dag søger efter kroer med værelser, når de begiver sig ud i det danske landsskab. Cheføkonom fra Horesta, Jonas Kjær, er overbevist om, at kroer uden værelser kæmper mere for deres penge.

Ny HORESTA-analyse: Denne hotelkategori har erhvervets største overskud

Fra 2016 til 2018 er resultatet før skat er faldet med 2,0 procentpoint hos det typiske hotel i Danmark, således at overskuddet ender med et plus på 3,3 pct. af omsætningen. Sådan lyder det i HORESTAs nye brancheanalyse, Hotel Market Report 2018/2019, der ser nærmere på det danske hotelerhverv.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne