I et brev fra Turisthus Nord opfordrer direktør René Zeeberg de lokale virksomheder til at overveje, om de kan bistå kommunen med at få endnu flere svage medborgere ind på arbejdsmarkedet.

”Baggrunden er den kedelige, at jeg den 19. juni i Nordjyske Stiftstidende kunne læse borgmester Birgit S. Hansens beskrivelser at den økonomiske situation i Frederikshavn Kommune,” siger René Zeeberg.

I artiklen i Nordjyske Stiftstidende fremgår det blandt andet, at Frederikshavn Kommune mangler 30 millioner kroner på det kommunale budget for 2019, og at der derfor er nedlagt 24 stillinger i kommunens Jobcenter og 10 stillinger ikke genbesættes. I den forbindelse efterlyste borgmester Birgit S. Hansen hjælp fra lokale virksomheder for at få arbejdsløse borgere i job, herunder også borgere, der ikke kan levere en 100 pct. indsats fra dag ét.

”Turismeerhvervet spiller en central rolle for økonomien i Frederikshavn, for med en turismeomsætning på tre milliarder kroner om året skaber turismen 3.790 arbejdspladser i kommunen, og det svarer til hvert femte job i kommunen. Vores medlemmer er allerede meget dygtige til at rekruttere medarbejdere med indvandrer- eller flygtninge baggrund. Men med mit brev til vores medlemsvirksomheder vil jeg gerne opfordre vores medlemmer til at give den en ekstra skalle og undersøge, om de måske kan bidrage endnu mere – for eksempel ved at rekruttere svage medborgere,” siger René Zeeberg.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Har du fået læst?

HOTREC: ”Klimalovgivning vil ændre måden, hvorpå vi driver virksomhed”

Klimadagsordenen ruller verden over, og den har også indtaget EU. Her har man lavet klare målsætninger for, hvor meget CO2-udledningen skal nedbringes. Formand for den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation HOTREC, og formand for HORESTA, Jens Zimmer Christensen siger, at turisme- og oplevelseserhvervet må forvente ny lovgivning, som EU vil indføre for at indfri ambitionerne.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne