I et brev fra Turisthus Nord opfordrer direktør René Zeeberg de lokale virksomheder til at overveje, om de kan bistå kommunen med at få endnu flere svage medborgere ind på arbejdsmarkedet.

”Baggrunden er den kedelige, at jeg den 19. juni i Nordjyske Stiftstidende kunne læse borgmester Birgit S. Hansens beskrivelser at den økonomiske situation i Frederikshavn Kommune,” siger René Zeeberg.

I artiklen i Nordjyske Stiftstidende fremgår det blandt andet, at Frederikshavn Kommune mangler 30 millioner kroner på det kommunale budget for 2019, og at der derfor er nedlagt 24 stillinger i kommunens Jobcenter og 10 stillinger ikke genbesættes. I den forbindelse efterlyste borgmester Birgit S. Hansen hjælp fra lokale virksomheder for at få arbejdsløse borgere i job, herunder også borgere, der ikke kan levere en 100 pct. indsats fra dag ét.

”Turismeerhvervet spiller en central rolle for økonomien i Frederikshavn, for med en turismeomsætning på tre milliarder kroner om året skaber turismen 3.790 arbejdspladser i kommunen, og det svarer til hvert femte job i kommunen. Vores medlemmer er allerede meget dygtige til at rekruttere medarbejdere med indvandrer- eller flygtninge baggrund. Men med mit brev til vores medlemsvirksomheder vil jeg gerne opfordre vores medlemmer til at give den en ekstra skalle og undersøge, om de måske kan bidrage endnu mere – for eksempel ved at rekruttere svage medborgere,” siger René Zeeberg.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne