I et brev fra Turisthus Nord opfordrer direktør René Zeeberg de lokale virksomheder til at overveje, om de kan bistå kommunen med at få endnu flere svage medborgere ind på arbejdsmarkedet.

”Baggrunden er den kedelige, at jeg den 19. juni i Nordjyske Stiftstidende kunne læse borgmester Birgit S. Hansens beskrivelser at den økonomiske situation i Frederikshavn Kommune,” siger René Zeeberg.

I artiklen i Nordjyske Stiftstidende fremgår det blandt andet, at Frederikshavn Kommune mangler 30 millioner kroner på det kommunale budget for 2019, og at der derfor er nedlagt 24 stillinger i kommunens Jobcenter og 10 stillinger ikke genbesættes. I den forbindelse efterlyste borgmester Birgit S. Hansen hjælp fra lokale virksomheder for at få arbejdsløse borgere i job, herunder også borgere, der ikke kan levere en 100 pct. indsats fra dag ét.

”Turismeerhvervet spiller en central rolle for økonomien i Frederikshavn, for med en turismeomsætning på tre milliarder kroner om året skaber turismen 3.790 arbejdspladser i kommunen, og det svarer til hvert femte job i kommunen. Vores medlemmer er allerede meget dygtige til at rekruttere medarbejdere med indvandrer- eller flygtninge baggrund. Men med mit brev til vores medlemsvirksomheder vil jeg gerne opfordre vores medlemmer til at give den en ekstra skalle og undersøge, om de måske kan bidrage endnu mere – for eksempel ved at rekruttere svage medborgere,” siger René Zeeberg.

Har du fået læst?

Turisme er (blevet) en styrkeposition

Dorte Krak er administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group, men hun er også en del af den Erhvervsfremmebestyrelse, som skal lave en strategi, der både styrker og udvikler dansk erhvervsliv. Målet er skabe en efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark. Og særligt turisme- og oplevelseserhvervet har Dorte Krak kunne give de øvrige medlemmer af bestyrelsen en indsigt i.

Verdens turistvækst faldt i 2019

4 procents vækst i verdensturismen er den laveste vækst siden 2016. Det skyldes en nedkølet verdensøkonomi, geopolitiske spændinger og usikkerhed om Storbritanniens udtræden af EU, står der i den rapport fra UNWTO, der blev offentliggjort mandag. UNWTO fremhæver også konkursen hos rejsegiganten Thomas Cook, skriver Travelnews.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne