Alle snakker om bæredygtighed. Men er det bare varm luft at snakke om bæredygtige turistdestinationer? Er turisterne og vi selv overhovedet interesserede i, om turistmålet er bæredygtigt, og hvordan bliver f.eks. Bornholm selv et bæredygtigt turistmål, og er der penge i at være det?  Det havde Destination Bornholm til debat på Folkemødet, skriver Bornholms Tidende. 

Hvad er overhovedet bæredygtigt? 

”Bæredygtighed kan forstås på mange måder. Turismen bidrager til jobskabelse og vækst - og dermed en økonomisk bæredygtighed, men turismen skal også have respekt for det lokalsamfund, den er i”, lød det fra Kirsten Munch Andersen, politisk direktør i HORESTA. 

Hun fremhævede blandt andet ordninger som Green Key for hoteller, og en ny ordning, Green Restaurants, er på vej.

Levende havne med tilbud til turister: Kommuner får nu bedre mulighed for at udvikle arealer

Nu bliver der bedre mulighed for at opføre en butik eller en restaurant på 111 arealer ved havne i hele landet, hvor strandbeskyttelsen bliver ophævet. Den har hidtil betydet, at arealerne som hovedregel ikke må bebygges inden for 300 meter fra stranden. De 111 arealer ligger i sammenhæng med bebyggelse og rummer ikke væsentlige naturværdier. Derfor ophæver miljøministeren strandbeskyttelsen helt 55 steder og delvist 56 steder. I alt havde 47 kommuner søgt om ophævelse ved 166 lokaliteter.

Flyselskab serverer kaffe i spiselige kopper

Flyselskabet Air New Zealand serverer hvert år over otte millioner kopper kaffe ombord på deres fly, og selvom de bruger genbrugelige, plantebaserede kopper, så bliver de otte millioner kopper alligevel til en del affald om året, skriver EB.dk.

Mindre danske byer ser store Airbnb-stigninger til jul

Airbnb har netop offentliggjort sin årlige liste over de mest trendende destinationer for danskerne i juletiden. Top 10-listen indeholder destinationer, som sammenlignet med sidste år har oplevet den største vækst i danskernes bookinger via Airbnb for perioden omkring jul og nytår, skriver Standby.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne