En af Østjyllands store turistattraktioner, Randers Regnskov, led et kæmpe indtægtstab sidste år, fordi publikum holdt sig væk; først og fremmest i skolernes sommerferie, skriver Århus Stiftstidende.

I forhold til året før gik besøgstallet ned med 24.000 fra 256.000 til 232.000, og i regnskabet har det kostet et tab på 4,4 millioner kroner i mistede entréindtægter.

”Det gik fint til og med maj, og da vi rykker ind i juni, så begynder det at blive varmt og tørt. Og så havde vi en efterårsferie, hvor vi kunne have hevet gæster ind, men der blev lige nøjagtigt også ekstremt varmt. Så det var uheld med efterbrænder på”, siger regnskovens direktør Henrik Herold.

Levende havne med tilbud til turister: Kommuner får nu bedre mulighed for at udvikle arealer

Nu bliver der bedre mulighed for at opføre en butik eller en restaurant på 111 arealer ved havne i hele landet, hvor strandbeskyttelsen bliver ophævet. Den har hidtil betydet, at arealerne som hovedregel ikke må bebygges inden for 300 meter fra stranden. De 111 arealer ligger i sammenhæng med bebyggelse og rummer ikke væsentlige naturværdier. Derfor ophæver miljøministeren strandbeskyttelsen helt 55 steder og delvist 56 steder. I alt havde 47 kommuner søgt om ophævelse ved 166 lokaliteter.

Mindre danske byer ser store Airbnb-stigninger til jul

Airbnb har netop offentliggjort sin årlige liste over de mest trendende destinationer for danskerne i juletiden. Top 10-listen indeholder destinationer, som sammenlignet med sidste år har oplevet den største vækst i danskernes bookinger via Airbnb for perioden omkring jul og nytår, skriver Standby.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne