En af Østjyllands store turistattraktioner, Randers Regnskov, led et kæmpe indtægtstab sidste år, fordi publikum holdt sig væk; først og fremmest i skolernes sommerferie, skriver Århus Stiftstidende.

I forhold til året før gik besøgstallet ned med 24.000 fra 256.000 til 232.000, og i regnskabet har det kostet et tab på 4,4 millioner kroner i mistede entréindtægter.

”Det gik fint til og med maj, og da vi rykker ind i juni, så begynder det at blive varmt og tørt. Og så havde vi en efterårsferie, hvor vi kunne have hevet gæster ind, men der blev lige nøjagtigt også ekstremt varmt. Så det var uheld med efterbrænder på”, siger regnskovens direktør Henrik Herold.

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Pensionisternes feriebudget vokser

De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.
Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne