En af Østjyllands store turistattraktioner, Randers Regnskov, led et kæmpe indtægtstab sidste år, fordi publikum holdt sig væk; først og fremmest i skolernes sommerferie, skriver Århus Stiftstidende.

I forhold til året før gik besøgstallet ned med 24.000 fra 256.000 til 232.000, og i regnskabet har det kostet et tab på 4,4 millioner kroner i mistede entréindtægter.

”Det gik fint til og med maj, og da vi rykker ind i juni, så begynder det at blive varmt og tørt. Og så havde vi en efterårsferie, hvor vi kunne have hevet gæster ind, men der blev lige nøjagtigt også ekstremt varmt. Så det var uheld med efterbrænder på”, siger regnskovens direktør Henrik Herold.

Turisme er (blevet) en styrkeposition

Dorte Krak er administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group, men hun er også en del af den Erhvervsfremmebestyrelse, som skal lave en strategi, der både styrker og udvikler dansk erhvervsliv. Målet er skabe en efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark. Og særligt turisme- og oplevelseserhvervet har Dorte Krak kunne give de øvrige medlemmer af bestyrelsen en indsigt i.

Verdens turistvækst faldt i 2019

4 procents vækst i verdensturismen er den laveste vækst siden 2016. Det skyldes en nedkølet verdensøkonomi, geopolitiske spændinger og usikkerhed om Storbritanniens udtræden af EU, står der i den rapport fra UNWTO, der blev offentliggjort mandag. UNWTO fremhæver også konkursen hos rejsegiganten Thomas Cook, skriver Travelnews.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne