Danmark havde sidste år besøg af over en million udenlandske Airbnb turister. De brugte næsten halvdelen af deres ferie-udgifter på mad og drikke, fortæller platformen til TrendsAndTravel.dk.

Hver Airbnb gæst bruger således 891 kroner om dagen – ud over leje for logi. 42 pct. af de daglige beløb går til forplejning og indkøb af mad- og drikkevarer, skriver onlinemediet.

”Med Airbnb kommer en ny type turister, som gerne vil prøve lokal mad og kigge på lokale seværdigheder. De får derfor en stor økonomisk effekt på byernes restauranter, cafeer, barer, supermarkeder, bagere osv,” forklarer Pieter Guldemond. Han er Public Policy Manager Nordics hos Airbnb.

Tredjedelsregel: Sælger I til detail eller andre virksomheder?

Sælger din virksomhed smørrebrød til videresalg hos en købmand, leverer et køkken for eksempel lasagne til detailvirksomheder eller fast frokostordning til en virksomhed? Så risikerer I at blive omfattet af den såkaldte ’tredjedelsregel’, hvilket påkræver, at jeres videresalg bliver registreret hos Fødevarestyrelsen.

Restauranterhvervets jagt efter de næste 15 mia. kr.

Restauranterhvervet har haft en gedigen omsætningsvækst på 11 mia. kr. over fem år til 45 mia. kr. sidste år. Og der er udsigt til fortsat fremgang i branchen, hvis det står til den seneste prognose fra Retail Institute Scandinavia, der dækker de kommende 10 år frem til 2029.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne