Du ser dem overalt i sommerlandet, hvor de sælger is, pølser, billetter eller trykker på de knapper, der får karrusellerne til at starte og stoppe. Tusindvis af unge tjener en skilling i sommerferien som sæsonarbejder - eller “sommerfugl”, skriver Fagbladet 3F.

Der er en tendens til gode vilkår på de store forlystelsessteder, fortæller Jon Henningsen, landskoordinator for Jobpatruljen, der i disse uger kører landet tyndt for at oplyse de unge mennesker på sommerjob om deres rettigheder.

”Vi har rangordnet brancherne på baggrund af tidligere års statistik, og sommerlandene ligger nummer ét som de bedste arbejdspladser”, fortæller han.

Derefter kommer cafeer og restauranter, supermarkeder og til sidst bagerier og konditorier.

Kritik: ”Overenskomstformuleringer er helt uacceptable”

I 2006 afsagde Menneskerettighedsdomstolen en afgørelse, der gjorde det klart, at de ansatte på danske arbejdspladser frit kan vælge, hvilken fagforening de vil være medlem af. Alligevel skriver danske virksomheder nu 13 år efter stadig under på overenskomster, hvor de forpligtiger deres ansatte til at være medlem af 3F og løbende overvåge, hvilken fagforening medarbejderne er medlem af. Det skriver Berlingske.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne