Du ser dem overalt i sommerlandet, hvor de sælger is, pølser, billetter eller trykker på de knapper, der får karrusellerne til at starte og stoppe. Tusindvis af unge tjener en skilling i sommerferien som sæsonarbejder - eller “sommerfugl”, skriver Fagbladet 3F.

Der er en tendens til gode vilkår på de store forlystelsessteder, fortæller Jon Henningsen, landskoordinator for Jobpatruljen, der i disse uger kører landet tyndt for at oplyse de unge mennesker på sommerjob om deres rettigheder.

”Vi har rangordnet brancherne på baggrund af tidligere års statistik, og sommerlandene ligger nummer ét som de bedste arbejdspladser”, fortæller han.

Derefter kommer cafeer og restauranter, supermarkeder og til sidst bagerier og konditorier.

93.000 kr. ekstra på pensionskontoen i PensionDanmark i 2019

Den typiske medarbejder med pension i PensionDanmark har i 2019 fået 93.000 kr. ekstra ind på pensionskontoen. En medarbejder, der gik ind i året med en pensionsopsparing på 431.000 kr., kan konstatere, at pensionsopsparingen i 2019 er vokset til 524.000 kr.

Politikere vil slå hårdt ned på svindel med beløbsordning

Der skal sættes en stopper for underbetaling og udnyttelse af udenlandsk arbejdskraft i Danmark. Det er meldingen fra Christiansborg, hvor et flertal i Folketinget ser positivt på 3F og HORESTAs til virksomheder, der benytter sig af illegal arbejdskraft eller svindler med beløbsordningen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne