Hedebølgen har for alvor ramt Danmark. Og det varme vejr kommer bag på nogle af de turister, der har valgt at holde sommerferie i landet, skriver B.T.

VisitDenmark har endnu ikke præcise tal for, hvor mange turister der i øjeblikket befinder sig i Danmark. Fra januar til maj har der været 15.423.425 overnatninger i Danmark fra turister. Det er en stigning på hele 1,6 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

”Hvis vi kigger på antallet af bookede feriehusuger fra udenlandske turister så ser det ud til, at der er sket en stor stigning i forhold til sidste år i sommermånederne,” fortæller Anders Rosbo, kommunikationschef hos VisitDenmark, til B.T.

Turisme er (blevet) en styrkeposition

Dorte Krak er administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group, men hun er også en del af den Erhvervsfremmebestyrelse, som skal lave en strategi, der både styrker og udvikler dansk erhvervsliv. Målet er skabe en efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark. Og særligt turisme- og oplevelseserhvervet har Dorte Krak kunne give de øvrige medlemmer af bestyrelsen en indsigt i.

Verdens turistvækst faldt i 2019

4 procents vækst i verdensturismen er den laveste vækst siden 2016. Det skyldes en nedkølet verdensøkonomi, geopolitiske spændinger og usikkerhed om Storbritanniens udtræden af EU, står der i den rapport fra UNWTO, der blev offentliggjort mandag. UNWTO fremhæver også konkursen hos rejsegiganten Thomas Cook, skriver Travelnews.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne