Danske turistvirksomheder har fået en stærk stemme i Europa-Parlamentet, efter at Søren Gade (V) er blevet valgt til parlamentets Turisme- og Transportudvalg.

Det vurderer Jens Zimmer Christensen, som både er formand for HORESTA og den europæiske interesseorganisation for hoteller og restauranter, HOTREC.

”Som formand for både HORESTA og vores fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation HOTREC vil jeg gerne ønske Søren Gade tillykke med pladsen, og jeg ser frem til samarbejdet om at løfte turismedagsordenen i Bruxelles og det fortsatte samarbejde med sikre de bedste rammevilkår for virksomhederne. Og med Søren Gades velkendte engagement, så er der bestemt også grund til at ønske dansk turisme tillykke med en engageret stemme i Bruxelles”, skriver Jens Zimmer Christensen i et debatindlæg i Nordjyske.

I EU beskæftiger alene hotel- og restauranterhvervet næsten 12 millioner mennesker. Det gør erhvervet til den tredjestørste sektor på tværs af landegrænserne og bidrager med fem pct. af den samlede økonomi i EU.

”I Danmark har vi en stolt turismetradition samt et stærkt oplevelseserhverv i vækst, og ambitionerne er til endnu mere. Vi har dog manglet, at de danske politiske visioner og opbakningen til erhvervet er blevet båret med til bordet i Bruxelles”, skriver Jens Zimmer Christensen.

Levende havne med tilbud til turister: Kommuner får nu bedre mulighed for at udvikle arealer

Nu bliver der bedre mulighed for at opføre en butik eller en restaurant på 111 arealer ved havne i hele landet, hvor strandbeskyttelsen bliver ophævet. Den har hidtil betydet, at arealerne som hovedregel ikke må bebygges inden for 300 meter fra stranden. De 111 arealer ligger i sammenhæng med bebyggelse og rummer ikke væsentlige naturværdier. Derfor ophæver miljøministeren strandbeskyttelsen helt 55 steder og delvist 56 steder. I alt havde 47 kommuner søgt om ophævelse ved 166 lokaliteter.

Mindre danske byer ser store Airbnb-stigninger til jul

Airbnb har netop offentliggjort sin årlige liste over de mest trendende destinationer for danskerne i juletiden. Top 10-listen indeholder destinationer, som sammenlignet med sidste år har oplevet den største vækst i danskernes bookinger via Airbnb for perioden omkring jul og nytår, skriver Standby.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne