Fra 4. til 7. juli spiller musikken igen ved Skagen Festival, som den har gjort det siden 1971.  

Skagen Festival er dermed Danmarks ældste musikfestival, og gennem årene har festivalen kun vokset sig større og større. Fra den første festival i ’Tuxens Villa’ til de nu fire hovedscener og en lang række afledte musikevents i Skagen. I år har festivalen 83 koncerter på programmet, der er solgt 10.000 billetter, og der deltager gæster og musikere fra hele 21 nationer.

”Vi har med Skagen Festival fået et signaturevent, og begivenheden er blevet et ’brand’, som i sig selv er i skandinavisk topklasse,” siger René Zeeberg, direktør i Turisthus Nord.

”Men hvad færre måske tænker over, er, hvor stor en økonomisk betydning, Skagen Festival spiller for byen. De mange frivillige, der knokler med at få afviklet festivalen, er nemlig ikke kun med til at skabe en stor musikoplevelse for de mange gæster, de er faktisk også med til at skabe arbejdspladser.”

Den netop udgivne analyse ’Turismens økonomiske betydning i Danmark’ fra VisitDenmark viser, at en kulturturist, der besøger en kystdestination, i gennemsnit bruger 750 kr. i døgnet på overnatning, forplejning, fornøjelser osv. Med 30.000 gæster i løbet af de fire festivaldage viser Turisthus Nords beregninger, at Skagen Festival giver en total meromsætning i byen på op mod kr. 90 millioner. En betydelig erhvervsøkonomi for byens butikker og restauranter.

Har du fået læst?

Asiatisk hotelkæde vil opføre luksushotel i Grønland

En malaysisk rigmand står bag planer om et 94 værelser stort luksushotel i fire etager i Grønlands hovedstad, Nuuk. Projektet om hotellet i centrum af Nuuk er netop sendt til offentlig høring. Hotellet skal ligge i den såkaldte Kolonihavnen i hjertet af den grønlandske hovedstad, skriver avisen Sermitsiaq på sin hjemmeside. Der er ikke noget om, hvornår hotellets kan åbne, fortæller Standby.dk.
Luksushotellet, der omfatter 94 værelser, restaurant, bar og lounge samt konference og mødefaciliterer samt fitness og spa, skal ligge for enden af Kolonihavnen.
Bag projektet står Berjaya Corporation Group of Companies, der ejer og driver luksushoteller rundt om i Asien og Stillehavsområdet.

SAS forventer et fald i rejselysten næste år

SAS forventer, at rejselysten bliver mindre næste år. Folk vil flyve lidt mindre, og det er medvirkende til, at man i SAS er forsigtig i sin prognose for 2020, selv om selskabet i sidste halvdel af 2019 har haft flere rejsende og har fået mere for billetterne, skriver Jyllands-Posten.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne